Şaban Şahin :Desteğimizden Rahatsız Olanlar Var

Şaban Şahin :Desteğimizden Rahatsız Olanlar Var
Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Şaban Şahin yazılı bir açıklama yaparak oluşturulan algıya cevap verdi.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Şaban Şahin Yerli Otomobile Karşı olmadıklarını bilakis desteklediklerini belirtti.

Yerli otomobilin tanıtımının asgari ücretin açıklanmasının hemen ardından yapılmasının manidar olduğunu ifade eden Şahin; “Bilindiği üzere 2019 son günlerinde yerli otomobilin tanıtımı yapıldı. Yerli otomobil tanıtımının asgari ücret açıklamasının hemen ardından yapılması manidardır. Tanıtım zamanlaması açıklanan asgari ücrete gelecek tepkileri absorbe etmek amaçlı olduğu aşikârdır. Buna rağmen bunu yerli otomobil için atılmış önemli bir adım olarak görüyoruz.” dedi.
Şaban Şahin, kamuoyunda Saadet Partisinin yerli otomobile karşıymış gibi imaj oluşturulmak istendiğini belirterek; “ Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu beyin ‘ %100 yerli araba olmasını biz ister ve destek veririz.’ açıklamasına rağmen, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada bu açıklamanın tam tersi, Saadet Partisini yerli otomobil karşıtı gibi gösterme ve halk nezdinde bu yönde bir algı oluşturma amaçlı yayınlar yer almaktadır.  Öncelikle şunu herkes bilsin ki ülkemizdeki tüm ağır sanayii hamleleri Milli Görüş partileri tarafından başlatılmıştır. Milli Görüşün tek temsilcisi de rahmetli Erbakan hocamızın da dediği gibi Saadet Partisidir. Hal böyleyken Saadet Partisinin yerli otomobile karşı olması düşünülemez. Bunu bile bile tek amacının Saadet Partisini karalamak olan bu yazıları yazanları, bu yayınları yapanları kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisinin, ülkemizin ve milletimizin faydasına olan her şeyi desteklediğini vurgulayan Şaban Şahin, “Genel Başkanımızın da işaret ettiği gibi biz yerli otomobili destekliyoruz. Otomobil önce %100 yerli denilmişti. Sonradan yapılan açıklamalarda %51 civarı yerli olacağı açıklanmış ki bu oranın daha gerçekçi olduğunu belirtmek isteriz. Tabi bizim yerli otomobile olan desteğimiz bazıları tarafından tam tersi gibi gösterilmek istense de, bu desteğimizi bilen ve bundan rahatsız olan bir kesimde var. Diyorlar ki ‘Siz muhalefetsiniz nasıl desteklersiniz?’ Evet biz muhalefetiz ancak biz yanlışa, zararlıya, zulme muhalefetiz. Doğruya, faydalıya, adalete ise destekçiyiz. Diyorlar ki ‘Otomobil için ortaklık kuranlar milli değil?’ Olabilir ama bu otomobilin fabrikası 13+6 yıl sonra olsa bile ülkemize kurulacak, vatandaşımıza istihdam sağlayacak ve doğrudan ekonomimize katkı yapacak.’ diyerek açıklamasını şöyle bitirdi. 
“Biz her zaman doğru işleri destekledik, yanlış işler içinde uyardık. Bakınız İstanbul sözleşmesinin imzalandığı dönemde buna karşı çıktık. Bunu yapmayın bu ileride içinden çıkılmaz sorunlar doğurur dedik. Fakat bizi ihanetle suçladılar hatta birçok ifsat kuruluşu partimize dava açtı. Bugün görüldü ki İstanbul sözleşmesinin sonuçları ülkemizin kanayan yarası haline geldi. Bugün de diyoruz ki bu otomobile önem verin, en kısa sürede fabrikasının tamamlayın ve en kısa sürede, olabilecek en fazla oranda yerli olarak bu otomobili üretin. Daha önce dönemin Sanayi Bakanı tarafından test edilen yerli otomobilin akıbetine uğramasın. Bununla birlikte Hacettepe Üniversitesinin örnek olarak ürettiği otomobili de mutlaka gündeminize alın ve bunun gibi kurumları da desteklemekten imtina etmeyin.”