ŞABAN ŞAHİNʹDEN RAKAMLARLA AÇIKLAMA

ŞABAN ŞAHİNʹDEN RAKAMLARLA AÇIKLAMA
Borç düzenekli yoksullaştırma!!!
Bankaların bir yılda kârlarını yüzde 108 arttırdığını kaydeden Şahin,
 
Saadet Partisi Milletvekili  adayı Şaban Şahin, yaptığı yazılı açıklamada çarpıcı rakamlara yer verdi... 
Saadet Partisi  Milletvekili  adayı Şaban Şahin, ekonomide istikrarın sağlandığının söylendiğini söyleyerek, "Bu nasıl istikrar ki, halkımız yoksullaşmakta ve para ticareti yapanlar ise zenginleşmektedir. Halkımız çalışıyor, üretiyor. Fakat kitleler yoksullaşıyor. Çünkü bu düzen halktan alıyor, rantiyeciler ve yabancılara aktarıyor. AKP iktidarı hem devletimizi, hem firmalarımızı, hem de halkımızı borçlandırmıştır. Millet olarak borçlandırıldık. Bankalar halkımızın geleceğini ipotek altına aldılar. Mal ticareti yapanlar ayakta kalmaya çalışıyor. Halk giderek yoksullaşıyor. Bankalar kat kat kâr ediyor. 2010 yılında kârları, 2009 kârlarına göre yüzde 108 oranında artmıştır" açıklamasında bulundu.
"Milli gelirin önemli bir bölümü yerli ve yabancı rantiyeler tarafından hortumlanmaktadır. Her hafta 1 milyar dolar borç taksidi ve faizi yoluyla ırkçı-tekelci Siyonist mihraklara aktarılmaktadır" diyen Şahin, hükümetin yol yapmak ve sağlık hizmetleri ile övündüğünü söyledi. Şahin, "Hükümet yol yapmakla ve sağlık hizmetleri ile övünüyor. Tebrik ederiz. Fakat son sekiz yılda sağlık için 3 milyar dolar ve yol yapımı için 7,5 milyar dolar harcanırken sadece 2011 yılı kamu bütçesinde borç faizi için 30 milyar dolar ayrılmıştır" dedi.
Şahin, "AKP iktidarının başarılı şekilde uyguladığı IMF patentli Fischer-Derviş Ekonomik Modeli ekonomimizi dışa bağımlı hale getirdi" diyerek, halkın ve esnafın yoksullaştığını bankalar ve rantiyecilerin ise zenginleştiğini söyledi. Ersoy, "Halkımız ve esnafımız yoksullaşmakta, bankalara ve rantiyeciler ise zenginleşmektedir. Bu model, hem dolar milyarderlerinin sayısını, hem de yeşil kart sahiplerini artırdı. Halkımızın büyük bir kısmı gıda ve kömür yardımına muhtaç hale getirdi ve işsizlerin sayısını yükselti. AKP iktidarında dar gelirliler, işçiler, memurlar ve köylüler yoksullaştı. Rantiyeciler ve bankerler zenginleşti" değerlendirmesinde bulundu.
 
Şahin, Refah-Yol hükümeti ile ANASOL M ve AKP iktidarları arasındaki ekonomik farkı da şu tablo ile ortaya koydu...
              
 
                                                      REFAH-YOL         ANASOL M             AKP 
Asgari ücretlinin 1 Aylık Maaşı       42 adet (tüp)           11 Adet              11.5 Adet
 
 
Bir Litre Mazot almak için:
 
                                       REFAH-YOL                     ANASOL-M                AKP 
Mısır                                    2,5 kg.                             5,8 kg.                   5.0 kg.
Şeker Pancarı                      8,5 kg.                              21 kg.                    24 kg.
Fındık                                 180 gr.                               850 gr.                  700 gr.
Buğday                               2, 2 kg.                              5.4 kg.                  5,3 kg.