SAADET PARTİSİ TERÖRÜ LANETLEDİ

SAADET PARTİSİ TERÖRÜ LANETLEDİ
Saadet Partisi Karaman İl Teşkilatı Terörü lanetleyen bir basın açıklaması düzenledi.
Atatürk Parkında Saadet Partsi tarafından yapılan Basın açıklamasında Töröre lanet edilirken, Şehitlerimiz içinde Rahmet dileyip saygı duruşuna duruldu.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Halit Özel, Şemdinliʹye bağlı Gediktepe mevkiindeki askeri birliğe düzenlenen ve 12 askerimizin şehit olduğu, 16 askerimizin de yaralandığı PKK saldırısını lanetlediğini belirterek 2 gün önce Servis aracına yapılan saldırıyı da kınadı.
 
 
Saadet Partisi İl Başkanı Halit Özel açıklamasının tam metni şu şekilde ;
 
Kıymetli Karamanlılar;
Şemdinliʹye bağlı Gediktepe mevkiindeki askeri birliğe düzenlenen ve 12 askerimizin şehit olduğu, 16 askerimizin de yaralandığı PKK saldırısını lanetliyoruz.
Aynı şekilde daha dün İstanbul Halkalı’da askeri araca yönelik saldırının terörün çirkin ve acımasız yüzünü bir kez daha göstermiştir; “Maalesef bu alçak saldırıda 17 yaşında okula gitmek üzere evden çıkan bir kızımız da hayatını kaybetmiştir. Daha ömrünün baharında kahpece planlanmış bir bombanın kurbanı olmuştur. Bu saldırı teröristlerin ne kadar pervasızlaşabileceğinin, ne kadar alçaklaşabileceğinin en büyük göstergesidir. Teröre verdiğimiz masum kurbanların millet vicdanında oluşturduğu acı her geçen günü daha dayanılmaz bir hal almaktadır. Artık yeter. Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum; terör parti meselesi değil bir ülke meselesidir. İktidar ve muhalefet bu sorumluluk ile hareket etmeli ve terör üzerinden siyaset yapmayı bir kenara bırakmalıdır. Terörü önlemek konusunda bütün siyasi partiler, sivil ve askeri bürokrasi, ilgili bütün kurum ve kuruluşlar tek vücut olmak zorundadır. Herkes elbirliği ile terörün kökünü kurutacak en etkili askeri, siyasi ve ekonomik tedbirleri uygulamaya koymanın yollarını aramalıdır.  Bu tarihi bir sorumluluk aksi ise tarihi bir vebaldir”.
Şehit olan askerlerimize Allahʹtan rahmet, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz.
Haziranʹın 5ʹinde Çağlayanʹda SUSTUKÇA ÖLÜYORUZ diye haykırmıştık. Çünkü Filistinʹde, Gazzeʹde, Mavi Marmara gemisinde insanlar ölüyordu, öldürülüyordu.
Önceki yıllarda da, zaman geldi Doğu Türkistanʹdaki Urumçili mazlumlar için, gün geldi Bosnaʹdaki mağdurlar için, gün geldi Iraklı kadınlar için haykırdık.
Bugün ise, Şemdinli ve İstanbul ʹdaki saldırı için BASIN AÇIKLAMASI yapıyoruz.
Bu BASIN AÇIKLAMASI bir haykırış, bir isyan, bir ikaz ve hatırlatmadır.
Acil çözüm istiyoruz. Acil kardeşlik istiyoruz.
Şunların altını çizmek istiyoruz:
Türkiyeʹnin özellikle dış politikada tarihi günler yaşadığı bir dönemde, terörist saldırılardaki artış dikkat çekicidir. Bu saldırıların referandum sürecinde olması da basit bir rastlantı değildir.
Bu saldırılar, demokrasiye karşı açık bir operasyondur. Bu operasyon bölgeyi ve Türkiye siyasetini anti demokratik yöntemlerle dizayn çabasıdır.
Bu saldırılarda, Türkiyeʹyi istikrarsızlık ve güvensizliğe sürüklemek isteyen uluslararası terör siyasetçilerinin de parmağı vardır.
Hükümetin ferasetli ve kararlı bir duruş sergilemesi gerekiyor.
TBMM’Yİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ 
Türkiye, ülkemiz  çok hassas bir süreçten geçmekte uzun ve kalıcı tedbirler için TBMM’de acilen “Terörle Mücadele” konusunda kalıcı bir komisyon kurulması gerekmektedir; “Görünen o ki; ülkemizin ve milletimizin başına bela olan bu kirli oyun yeniden sahneye konulmaktadır. Artık her şehit haberinden sonra sıradan kınamalar milletimizi tatmin etmemekte tam tersini acısını ve öfkesini körüklemektedir. Teröre karşı kalıcı tedbirler alınabilmesi, bu kirli oyunun ardındaki karanlık güçlerin yüreklilikle deşifre edilebilmesi için TBMM’yi acilen göreve çağırıyoruz. TBMM’de birçok ihtisas komisyonu olmasına rağmen maalesef ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan terör konusunda halen kapsamlı bir komisyon oluşturulamamış ve ciddi hiçbir çalışma yapılamamıştır. Avrupa Birliği Uyum Komisyonu varken binlerce
cana malolan terörle mücadele konusunda halen bir ihtisas komisyonu kurulamamış olması ciddi bir aymazlıktır”.
 
BU KİRLİ OYUNA GELMEYECEĞİZ 
Artan terör olaylarının ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef almış ve kardeş kavgası çıkartmaya yöneliktir.  “Bu kirli terör siyasetini sürdürenlere sesleniyorum; ne yaparsanız yapın bu milletin çocuklarını birbirine düşüremeyeceksiniz. 
  BDP ise, izlediği yol ile sadece Türklere değil Kürtlere de haksızlık yapmakta, Kürt halkının geleceğine ve mutluluğuna gölge düşürmektedir.
Demokrasiye karşı yapılan bu operasyonda, MHP - CHP ikilisini de, sağduyulu davranmaları konusunda özellikle uyarmak istiyoruz. Hükümeti de ferasete ve kararlılığa davet ediyoruz.
“Bütün milletimizi yasa boğan bu hain saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanması en büyük temennimizdir. Ancak daha önemlisi bu terör şebekesinin arkasındaki karanlık güçlerin ve uluslararası terör siyasetçilerin deşifre edilmesidir. Son saldırıların zamanlaması; terör örgütünün, ülkemiz ve coğrafyamız üzerinde sinsi emelleri bulunan bir takım karanlık güçlerin taşeronluğunu yaptığını açıkça ortaya koymaktadır. Amaçlarının ülkemizin barış ve esenliğini sabote etmek, huzur ve güvenliğini bozmak olduğu açıktır. Ancak bir kez daha ifade etmek istiyorum ki; bu kirli terör siyasetini sürdürenler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır. Devletimizin terörle mücadele konusundaki sarsılmaz iradesi ve milletimizin engin sağduyusu buna izin vermeyecektir. Bu hain eller bilmelidir ki milletimiz kıyamete kadar bu topraklarda barış ve kardeşlik içerisinde yaşayacaktır.”
Kıymetli Karamanlılar
Son olarak
Bu hain terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehidlerimize Allah tan rahmet kederli ailelerine ve halkımıza başsaglığı diler yaralı olan askerlerimize rabbimden acil sifalar dilerim.
Hepize saygılar sunarım.