REFERANDUM ANKETİ VE ANALİZ

REFERANDUM ANKETİ VE ANALİZ
Karamaninsesi.com refrandum Analizi
 KARAMANINSESİ.COM / ANALİZ    Türkiyeʹnin tarihi bir referandum yaşamasına 1 aydan daha az bir zaman kaldı. İktidar ve Muhalefet partileri bütün Türkiye genelinde Evet-Hayır Mitingleri düzenliyor.
 
CHP Karaman il teşkilatı geçen hafta genel başkanlarını Karamanʹa getirterek AK Parti nin karşısında avantajlı duruma geçti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olmasından sonra ilk defa Karaman’a gelmesi CHP Karaman teşkilatı için referandum öncesi katkı sağladığı herkes tarafından kabul edilmiş durumda.
 
Ak Parti’nin en son seçimlerde %51 oy alarak muhalefeti ezip geçmesi referandum içerisinde CHP ve MHP için büyük bir korku. Hatta Ak Partinin Kamil Uğurlu gibi adayı varken %51 alıyorsa başka bir adayı olsa %60’ı rahat alabilirdi diyenlerde yok değil.
 
***
 
Karaman yıllardır birçok siyasi yelpazede yerini aldı. Muhafazakâr olarak görünse de Pekte Muhafazakâr sayılmaz. Çünkü Karaman gibi küçük bir ilde Büyük şehirlerdeki gibi Asi, sofu, entel, solcu, yobaz, kafatasçı, maganda, milliyetçi, komünist, lümpen, mason, zahit, sağcı, faşo, ümmetçi, dinci, ulusalcı, demokrat vs. vs. gibi ayrımları pekte göremezsiniz. Çünkü en zıt görüşe sahip dediğiniz kişi Akrabanız, komşunuz veya köylünüz olabiliyor.
Karamanda Sağcı ve Solcu arasında ki Fark sadece tabela ve parti logoların dan ibaret.
 
Karaman, İslamcı hareket olan Refah Partisine 2 Milletvekili verirken aynı dönemlerde CHP’nin adayı Yaşar Evcen’e Belediyeyi çok görmedi. Geneli İslamcılara, Yerel yönetimi ulusalcılara teslim etti.
 
***
Referandum seçimlerinde CHP’nin şansı çokta az değil çünkü Karaman’da yakın zamanda 2 defa Belediye başkanı 1 defa da Milletvekili çıkaracak teşkilata sahip. Onun en büyük destekçisi MHP 1 defa belediye iki defadır da Milletvekili çıkaracak kadar güçlü bir tabanı var.
Ak Parti elbette bunları hesap ediyordur ve çalışmasını ona göre şekillendiriyordur.
Ama izlenimlerimiz AKP için hiçte olumlu değil, çünkü çalışma yerine kibir ön plana çıkmış durumda. AK Partililere tavsiyemizdir; “Niyet etmek Çalışmanın yarısı, Çalışmak Başarının yarısıdır.” Başarıyı elde etme istiyorasınız çalışın...
 
Şimdi Karamaninsesi.com olarak yaklaşık 3 haftadır sürdürdüğümüz Referandum anketini sizlere tekrar sunuyoruz..
 
3497 Kişinin katıldığı anketin sonucunu görmek için linki tıklayın..