PUSAD Diş sağlığı konusundaki sorunları masaya yatıracak

PUSAD Diş sağlığı konusundaki sorunları masaya yatıracak
Karaman Pusula Sağlık Çalışanları Derneği (PUSAD) ağız ve diş sağlığı konusunda toplumun bilinçlendirilmesi için diş hekimleri ile periyodik programlar yapacak.
PUSAD Başkanı Dr. Sezgin Ceylan,  mevcut problemlerin masaya yatırılmasının dışında mesleki anlamda karşılaşılan sorunları da karşılıklı görüşmelerle tespit etmeyi planladıklarını söyledi. Ceylan, gerek bakanlığın gerekse İl Sağlık Müdürlüğünün, toplumun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi, koruyucu diş hekimliği anlayışının yerleştirilmesi ve düzenli olarak kontrollere gitme alışkanlığının kazandırılmasının önemi vurgulayan çalışmaları olduğunu belirterek “Karaman’da da PUSAD olarak çözüm yollarını muhatapları ile hayata geçirmek istiyoruz. Diş hekimleri olarak karşılaştığınız sorunlarınızı çözüm önerilerinizle birlikte bizimle paylaşmanızı siz değerli diş hekimlerimizden istiyoruz. Sizin bilgi ve tecrübeleriniz bizlere ayrıca güç katacaktır. Bilgi alışverişimizin devamlılığı için kapımız bütün sağlık çalışanlarına açıktır, isteyen arkadaşlarımız derneğimize üye olabilir, yönetim kurulumuza katılabilirler.” dedi.
 
PUSAD aktif bir dernek olacak
 
PUSAD’ın Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu’nun (USAF) üyesi olduğunu dile getiren yeni kurulan dernekleri ile ilgili de bilgi vererek  “USAF yaklaşık 20 ildeki sağlık derneklerinin birleşmesi sonucunda ortaya çıkmış, uluslararası bir federasyon olup merkezi Ankara’dadır. USAF üyeliği bizlere Karaman dışına çıkıp yurtdışında özellikle sağlık alanında sıkıntı çeken ülkelerde sağlık taraması yapma imkânı da sunmaktadır. Biz de Karaman’da USAD olarak uygun bir ülkeye sağlık taraması yapabilmek için harekete geçmiş bulunmaktayız. Gelişmelerle alakalı sizleri de bilgilendirip katılımlarınızı bekleyeceğiz. Bizler dernek olarak sağlık alanındaki çalışmalarımız dışında, kendimize ve ailelerimize vakit ayırma noktasında da etkinliklerimiz bulunmaktadır. Grup halinde gerek yurtiçi gerekse yurtdışı gezi programlarımız olmaktadır. Bugüne kadar Bosna Hersek, Kenya, Gürcistan gezileri düzenlenmiştir. Yoğun ve yorucu çalışma disiplininden sıyrılıp farklı insanlar, farklı kültürler tanımak hakikaten insanda ruhen ve fiziken bir rahatlama sağlamaktadır. Bu şekilde hekimlerimiz arasında gönül köprüleri kurarak bu samimiyet rüzgarı ile birçok zoru başaracağımız inancındayız.” dedi.