MHPʹDEN BAŞÖRTÜSÜ ÇAĞRISI

MHPʹDEN BAŞÖRTÜSÜ ÇAĞRISI
MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, başörtüsü yasağı ile ilgili olarak hükümete çağrıda bulundu.
MHPʹden hükümete başörtüsü teklifi! TBMM Genel Kuruluʹnda pantolon giyilmesie öngören düzenlemeyle ilgili görüşmelerde, başörtüsünü gündeme getiren MHPʹli Faruk Bal, sorunun çözülmesi için hükümete çağrıda bulundu.
 
PANTOLON YASAĞI KALKTI
Bu konudaki düzenlemeye destek vereceklerini söyleyen Bal, ilgili yasal düzenlemeyi iptal eden Anayasa Mahkemesiʹnin de yetkisini aştığını iddia etti.
 
AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu başkanlığında toplanan Komisyon, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ile Kocaeli Milletvekili Sibel Gönülʹün verdiği İçtüzük değişikliği teklifini görüştü.
 
Tüm parti milletvekillerinin destek verdiği teklif, kısa süren görüşmenin ardından kabul edildi. Teklif, kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulunda pantolon giymesine imkan tanıyor.
 
MHPʹDEN BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ
MHP Konya Milletvekili Faruk Bal da teklife olumlu baktıklarını ifade ederek, Türkiyeʹde kılık kıyafetle ilgili sorunların sosyal yara haline geldiğini savundu. Bal, 1969 yılında bir İlahiyat Fakültesi öğrencisinin başörtüsü takması sonucunda Türkiyeʹde başörtüsünün sorununun kartopu gibi büyüdüğünü, zaman zaman muhtıralara konu olduğunu ve siyaseti şekillendirir hale geldiğini söyledi.
 
"GELSİN DESTEK VERELİM..."
MHPʹnin; başörtüsüyle ilgili özgürlük alanının genişletilmesi konusunda samimi görüşlerini ortaya koyduğunu belirten Bal, bunun sorun olmaktan çıkartılması için gerekli çabayı göstereceklerini, iyi niyet çerçevesinde destek vereceklerini anlattı. MHPʹli Bal, AK Parti ile birlikte daha önce Anayasanın 10 ve 42. maddelerinde değişiklik için ortak akıl yaşatılmaya çalışıldığını ancak Anayasa Mahkemesinin yetkisini aşarak düzenlemeyi iptal ettiğini söyledi.
 
Bal, ʹʹŞimdi Anayasa Mahkemesi de belirli bir şekle dönüştürüldüğüne göre bu sorunun tekrar toplumsal mutabakatla çözülmesi için MHPʹnin samimi duygularını sizinle paylaşmak istiyorumʹʹ dedi.
 
"YASAKLAR KALKSIN"
AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop da Türkiyeʹde genel olarak kılık kıyafetle ilgili düzenlemelerin hep askeri yönetimler döneminde yapıldığına dikkati çekerek, üniversitelerde başörtüsü sorununun da 1986 yılında 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evrenʹin Çukurova Üniversitesinde yapılan konuşmasıyla başladığını anlattı. Şentop, ʹʹTürkiyeʹde insanların kılık kıyafetine karışılmadığı, makul çerçeve içinde herkesin dilediği gibi bir ülke olması temennisini dile getiriyorum. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu yasakları da kaldırırızʹʹ dedi.