MHP KÖYLÜLERE İKTİDARI ŞİKAYET ETTİ

MHP KÖYLÜLERE İKTİDARI ŞİKAYET ETTİ
Çalış, iktidar köylüye sahip çıkmadı
MHP Karaman Milletvekili OP. Dr. Hasan Çalış, iktidar partisi yöneticilerinin Türkiye’nin milli gelirinin 2 bin 500 dolardan, 12 bin 500 dolara çıktığını savunduklarını hatırlatarak, “nerede bu paralar? Kimin cebinde bu para? Açıklama doğru olsa, Türkiye’de yaşayan herkes beş daha fazla zenginleşmiş olurdu? Çevrenizde yandaşlardan başka zenginleşen var mı?” diye konuştu.
 
Seçim çalışmalarına parti yöneticileri ile devam eden Karaman Milletvekili Hasan Çalış, gündüzleri çarşı-pazar, akşamları da köy gezilerini sürdürüyor. Gezilen her yerde büyük ilgi gören Karaman Milletvekili Çalış, iktidarın dokuz yıllık iktidar döneminde köylüye sahip çıkmadığını söyledi.
 
Hayvancılık ve tarımın iktidar partisi elinde bitirildiğini ifade eden Çalış, “köyler de yaşayan vatandaşlarımız da, şehirler de yaşayan vatandaşlarımız da halinden memnun değil. İktidar partisine oy veren vatandaşlarımız, Türkiye’de ve Karaman’da güzel hizmetler olması için oy vermişler ama bakmışlar ki, ne kendileri için ne de Türkiye ve Karaman için güzel şeyler olmamış. Bu nedenle, memnuniyetsizlik her yerde sürekli olarak artmış” şeklinde konuştu.
 
Karaman Milletvekili Hasan Çalış, Türkiye’nin her yerinin adeta yangın yerine döndüğüne de işaret ederek, mutfakta tencere kaynatmanın zorluğuna temas etti. Günlerce siftah yapamayan esnafın evine ekmek götüremediğine de dikkat çeken Çalış, Samsun’da daha geçenlerde hayatını kaybeden minik Kübra’nın ölüm nedeninin polis raporlarına yetersiz beslenme yani “açlık” olarak geçtiğini bildirdi. Çalış, “Bu ülkeyi dokuz yıl içinde açlık ve sefalete sürüklediler. İşsizlik de yoksulluk arttı. Ne mahallelerde geçimini doğru dürüst sağlayabilecek esnaf ne de köyler de evini geçindirecek çiftçi bıraktılar. Türkiye’nin bugününü mahvettiler, şimdi 2023’ü planlıyorlar.” dedi.
 
İktidar partisinin ekonominin olduğu gibi terörün de hakkından gelemediğini vurgulayan Karaman Milletvekili Çalış, devletin polisine tokat atanlardan şu gün oldu, halen hesap sorulmadığını sözlerine ekledi.