MHP KONFERANSINA İLGİ BÜYÜKTÜ

MHP KONFERANSINA İLGİ BÜYÜKTÜ
MHP OLDUĞU SÜRECE TEK DİL OLACAK
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Semih Yalçın ve MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin danışmanı MYK üyesi Prof. Zuhal Cafoğlu, iki dilli yaşam girişimlerinin bir kalkışma provası olduğunu belirterek, “MHP olduğu sürece tek dil olacaktır” dedi.
 
Karaman Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen “Çözülen Ülke Türkiye” konulu konferans, Piri Reis Kültür Merkezi’nde yapıldı. Konferansa, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Semih Yalçın ve MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin danışmanı MYK üyesi Prof. Zuhal Cafoğlu konuşmacı olarak katıldı. Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, Kazımkarabekir Belediye Başkanı Muammer Sarı, Güneyyurt Belediye Başkanı Celil Yağız, Akçaşehir Belediye Başkanı Şaban Atçeken, MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, Karaman Ülkü Ocakları Başkanı Ramazan Kapaktepe, partinin ilçe başkanları, yöneticiler, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri ile birlikte çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.
 
Prof. Semih Yalçın ve Prof Zuhal Cafoğlu, konferansta yaptıkları konuşmada; AKP hükümetinin 8 yıldır uygulamaya çalıştığı politikaların ne anlama geldiğini anlattı. Yalçın, atalarımızın geçmişte bu ülkenin düşmanlarına “geldikleri gibi gidecekler” şeklinde cevap verdiklerini hatırlatarak, “Bunlar,  Habur sınır kapısında ‘Geldikleri gibi geçecekler’ şeklinde cevap vermiştir. Açılım projesinin bu ülkeyi getirdiği nokta budur. Ülkemizde ve çevremizde yaşanan bütün bu olaylar küresel güçlerin Büyük Ortadoğu Projesi’nin bir parçasıdır. Büyük Ortadoğu Projesi’nin kaynakları bu bölgelerde bulunan petrol ve dogalgazdır. Başbakan’ın eş başkanlığını yaptığı BOP’un merkezinde Türkiye bulunuyor. Büyük Ortadoğu Projesi’nin gerçekleşmesi demek, Türkiye’nin teslim alınması demektir.” dedi.
 
Prof. Cafoğlu, dünyada küresel, ülkesel ve bölgesel boyutta mücadelenin sürdüğüne işaret ederek, enerji, para, insan ve zaman gibi kaynakları en iyi kullanan ülkelerin diğerlerini egemenliği  altına almaya çalıştığını ileri sürdü. Prof Cafoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Küresel güçler, şimdi topla-tüfekle gelmiyor. Yumuşak mücadeleyle geliyor. Nedir bunlar? Mesela bunlar kitle iletişim araçlarıdır. Buralarda yayınlanan milli değerlerimizi yok edecek programlarla insanları uyuşturuyorlar. Bin yıllık geçmişimizi bir kenara bırakarak ayrıştırmaya çalışıyorlar.”
 
Prof. Yalçın, 90 yıl önce de Türkiye üzerine aynı oyunların oynandığını ifade ederek, meselenin vatan ve toprak meselesi olduğunu açıkladı. Açılım projesinden vazgeçmediğini  bildiren Başbakanın MHP’nin Meclise güçlü bir şekilde girmesinden korktuğunu da kaydetti.  Prof. Yalçın, MHP’nin 2011 yılında iddialı olduğunu da sözlerine ekleyerek, partisinin seçim beyannamesini 28 Ocak 2011 tarihinde açıklayacaklarını vurguladı.