MHP İl Başkanı vatandaşı imar konusunda uyardı

MHP İl Başkanı vatandaşı imar konusunda uyardı
MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu Belediyenin astığı imar projesini eleştirerek vatandaşı da uyardı.

 Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen Revizyon İmar Planı 30 günlük süre için askıya asılarak vatandaşların görmesi sağlanmıştı. MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hilmi Hatipoğlu, asılan imar planının çok karışık olduğunu belirterek vatandaşın rahatça evini bahçesini görebileceği bir şekilde dizayn edilmeden sanki vatandaştan bir şey gizlermiş gibi bir durum içerisinde bulunduğunu söyledi. 

Revizyon İmar planının askıdan ineceği son tarih olan 2 Ağustos 2012 tarihini de hatırlatan MHP İl Başaknı İsmet Hatipoğlu vatandaşların itiraz etmeleri için çok kısa bir sürenin kaldığını belirterek bir an evvel itiraz haklarını kullanmaları gerektiğini işaret etti. 

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Başkanı İsmet Hilmi Hatipoğlu açıklamasının tamamında şunları söyledi;  Yapılaşmış ve yapılaşmamış olan tüm KARAMAN yeniden ele alınarak, Belediye başkanlığınca revizyon imar planı ve ilave imar planı yapılmıştır. Yapılan bu revizyon ve ilave imar planları Belediye meclisince onaylanarak bir aylık askıya alınmıştır. Askı süresi 2 ağustos 2012 de biteceğinden dolayı MAĞDUR OLANLARIN İTİRAZ SÜRELERİ de aynı gün sona erecektir.

Gelişmiş ve Çağdaş toplumlarda Şehir Revizyon İmar Planı yapılmadan önce Şehirdeki Mühendis Odaları Sivil Toplum Örgütleri Bölgenin hakir insanları ve konu ile ilgili Kamu Kurumları ile istişare edilir ortak akıl aranır. Ama Bizim Ülkemizde ve Şehrimizde tek adamlık ben bilirim Zihniyeti hâkim.

ANCAK; Belediye askı panosunda şeffaf, herkesin anlayacağı bir şekilde ve aleni olacak şekilde ilan edilmesi gereken imar planları adeta vatandaştan, halktan bir şey kaçırırcasına ve saklanırcasına karmaşık bir şekilde ilan edilmiştir. Sayın belediye başkanı ve belediye meclis üyelerine sesleniyoruz.

Lütfen imar planlarının asıldığı askı yerine gidin ve tanıdık bir memurun yanına oturmadan, kendi eviniz veya parselinizin durumunu anlaşılır bir şekilde öğrenebiliyor musunuz? Bunun böyle olduğunu bildiğiniz halde, ALLAH aşkına sizler vatandaşın ağzısınız, dilisiniz duruma neden müdahale edip çözüm üretmiyor, sadece valla başkan hiçbirimizi dinlemiyor, o hep bildiğini yapıyor deyip, vatandaşın, mazlumun, yetimin, dulların haklarını savunup, göreviniz olan temsili yeti yapmayıp, sessiz kalıyorsunuz.

KARAMAN DA İŞYERİ, EVİ, ARSASI VE PARSELİ OLAN TÜM VATANDAŞLARIMIZI BU YAZIMIZLA HABERDAR EDİYORUZ.

Karaman Belediyesince yeni yapılan revizyon imar planı şehir merkezi dahil yapılaşmış ve yapılaşmamış alanları kapsadığı için, tüm parsel sahiplerince mutlaka incelenmeli ve mağduriyetleri varsa itiraz etmelidirler. Yapılan revizyon imar planlarında yeni sanayimizdeki, çarşıdaki işyerlerimiz veya iki katlı evler veya beş katlı, on katlı evlerin olduğu parseller ve Urgan boğazı Bölgesi yapılaşmış olsun veya olmasın çoğunluğu ya yola, ya yeşil alana yada komşusu ile şüyulu hale getirilmiş bulunmaktadır. Onun içindir ki bütün karamanlının benim yerim eski demeden bu planları askı panosundan mutlaka incelemelidirler.

1- Karamandaki şehir merkezi dâhil tüm imar adalarında ve parsellerinde hemen, hemen hepsinde değişiklik yapılmıştır. Bunun böyle olduğundan karaman halkı haberdar değildir. Vatandaşımız benim sanayimdeki dükkânım zaten yapılaşmış mevcut durumda. Benim dükkânıma kimse elleyemez diye askı panosuna gidip bakmıyor. Hâlbuki gidip bir baksa dükkânının ya tamamı ya da bir kısmı yola gitmiştir. Urgan boğazı ve diğer Bölgeler içinde aynı şey geçerlidir.

2- Özellikle, şehirdeki iki katlı olan imar uygulaması 18, maddesi yapılarak yapılaşmış yerlerdeki mahalle sakinlerimizin mağduriyetleri oldukça fazla, lutfen bu mahalledeki vatandaşlarımız askıdaki imar planlarını dikkatlice incelesinler.

3- BÜTÜN köşelerde, ev veya dükkân sahipleri mutlaka baksınlar. Bunların hem yola giden yerleri, hem de özellikle inşaat yani yapı alanları, bir başka deyişle tapu miktarlarında azalma meydana getirilmekte ve bu durum da inşaat alanını kısıtlamaktadır.

4- Yine aynı şekilde, şehir merkezindeki 4, 5 veya daha fazla katta oturan kat malikleri mutlaka askıda durumlarını incelesinler. Kendileri gidemeseler de, apartman yöneticileri durumu incelesinler. Çünkü 10 katları 5 kata 5 katları 3 kata düşürülmüş olabilir. En önemlisi de apartmanlarının köşesi muhtemelen yol a gitmiştir. Tabi bütün bunlar sorundur. Efendim var yola gitsin zaten binayı yapmışsınız bir şey olmaz denebilir. bunu diyenlere şunu sorarız, acaba bir kısmı imar planında yolda gözüken apartmanın değerinde düşme olmaz mı, sadece enkaz olarak gözükmez mi?

YUKARIDA ANLATILAN NEDENLERDEN DOLAYI:

A- ASKIDAKİ PLANLARIN, SADECE KANUNLARDA BİZ BÖYLE YORUMLUYORUZ DEĞİL, ALIŞAGELMİŞ TEAMÜLLER DE DİKKATE ALINARAK, Askıdaki vatandaşı ilgilendiren imar planı harita çıktılarının renkli hazırlanması sağlanmalıdır. Lütfen bu konuda halkla ve vatandaşla demagojiye girilmesin, bu teamülü şehir plancı müellifleri çok iyi bilir, kaldı ki, Karaman halkı ilk defa askıda imar planı görmüyor. Lütfen Karaman’a halkına ve Karaman’daki müteahhit ve mühendislere iş adamlarına biraz saygılı olalım.

B- Karamanda Yaşayan, Evi, Dükkânı, Parseli Olan Her Vatandaşın, Mutlaka Bu Zorunluluk Olmadığı Halde Yapılan ve de en Önemlisi Aynı Mecliste Sıra Halinde 9 Etap Halinde Onaylanan, Aynı Revizyon İmar Planını İncelemesi Gerekir. Bunun İçinde Sayın Belediye Başkanımız Ve Belediye Meclis Üyeleri Vatandaşın Doğal Hakkı Olan Bilgilendirilme Haklarını Kullanabilmeleri İçin, 2 Ağustosta Sona Erecek Olan Revizyon İmar Plan Askı Süresinin 1 Ay, Yani 2 Eylüle Kadar Uzatılması İçin Üzerinize Düşeni Yapmalıdır.