Meme Kanseri Aracı 986 Bayana Ulaştı

Meme Kanseri Aracı 986 Bayana Ulaştı
meme kanseri tarama aracı 11.05.2012 tarihinde planlanan taramasını bitirerek 986 bayana ulaştı.

 02 Nisan 2012 tarihinde, uzak köylerimiz ve ilçelerimizin de kanser erken teşhis ve tarama hizmetinden faydalanabilmeleri adına Trabzon Umut ve Savaşım Derneği’nden temin edilen gezici meme kanseri tarama aracı 11.05.2012 tarihinde planlanan taramasını bitirerek 986 bayana ulaştı. 

Gezici tarama için Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, ve Karaman Devlet Hastanesi  KETEM Birimi tarafından ortak bir ekip oluşturularak, İl Halk Sağlığı Müdür  yardımcısı Dr. Hikmet Yılmaz başkanlığında, KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Dine Atcı, ve Kanser Birim Sorumlusu Salih Dilmen ve şoför Kemal Konuksever’den oluşan komisyon marifetiyle hazırlanan plan doğrultusunda  Ayrancı’da 5 gün, Bucakkışla ve Bayır köylerinde 1’er gün, Başyayla’da 2 gün, Sarıveliler Merkezde 3 gün, Göktepe’de  4 gün, Güneyyurt’ta  3 gün, Ermenek Merkezde  6 gün ve Kazancı’da 2 gün kalındı.

Aile hekimleri tarafında belirlenen listelerde mevcut olup başvuran hastaların mamografi filmleri çekilerek , KETEM sorumlu hekimi Dr.Dine Atcı tarafından klinik muayeneleri yapıldı. Gezici mamografi cihazının hassasiyeti nedeniyle girmesine uygun olmayan köylerdeki kişiler, İl Sağlık Müdürlüğü ve Ermenek Toplum Sağlığı Merkezi’nin araçlarıyla köylerden alınarak taramaları yapılmış ve tekrar köylerine götürüldü. Toplamda 986 bayanın mamografi filmleri çekilmiş olup,  radyoloji uzmanları tarafından filmlerin okunması bittiği zaman sonuçlar aile hekimlerine gönderileceği belirtildi. Böylece kişiler sonuçlarına aile hekimlerinden ulaşabilecekler.