MADDE BAĞIMLILIĞI SEMİNERİNE YOĞUN İLGİ

MADDE BAĞIMLILIĞI SEMİNERİNE YOĞUN İLGİ
Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünden madde bağımlılığı konulu seminer yoğun ilgi gördü.
Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü konferans salonunda düzenlenen seminerde, sunum yapan aslen Karaman’lı olan Dr. Ali Ünlü madde bağımlılığı hakkında geniş bilgi verdikten sonra, madde bağımlılığına geçişte, en çok sigara bağımlılığının sebebiyet verdiğini, sigara ve alkolün zararlarından bahsetti. Sigara kullanımında dünya da 5 milyon kişinin, alkol kullanımında ise 1.8 milyon kişinin hayatını kaybettiğini, sigara ve alkol kullanımının 10-11 yaşına kadar düştüğünü, alkol kullanımına bağlı suç oranlarının %50 ile %85 arasında değiştiğini vurguladı.
 
Madde bağımlısı olma riski taşıyan gençlerin ve ailelerin ortak özelliklerinden bahsetti. Gençleri, madde bağımlılığına iten, aile içi sağlıksız iletişim türlerinden bahsetti. Gençleri madde bağımlılığına nasıl alıştırıldıkları, ne tür yöntemlerle yaklaştırdıklarından bahsetti. Madde kullanan kişilerde ne tür davranış ve fiziksel değişikliklerin olabileceğine değindi.
 
Çocuğunuzun uyuşturucu madde kullanımından şüphelendiğinizde neler yapılması konusunda bilgiler verdi. Öğretmenlerin nasıl davranması gerektiğinden ve doğru zannedilen bazı yanlış ifadeleri ise şöyle sıraladı.
-Ben bağımlı olmam
-Bir kere kullanmakla bir şey olmaz
-Ben kendimi kontrol edebilirim
-Benim iradem güçlüdür
-Herkes kullanıyor, bir şey olmuyor
Diyerek sözlerini tamamladı
Ayrıca Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nden yapılan açıklamada “yaz okulu” kayıtlarının devam ettiği, bu konuda duyarlı velilerin yaz okuluna kayıt yaptırmakta acele etmeleri istendi.