LÜTFÜ ELVANʹDAN MESAJ

LÜTFÜ ELVANʹDAN MESAJ
Karaman Milletvekili Lütfü Elvan, PKK Kürtleri Temsil Edemez dedi.
Karaman Milletvekili Lütfü Elvan yaptığı açıklama PKK terör Örgütünün Bölge halkını temsil etmediğini belirterek, kendi insanlarını katleden bir zihniyetten hayır gelmez dedi.
 
Yoğun çalışmalarının arasında zaman zaman ülke gündemi hakkında Karaman Halkını bilgilendiren Milletvekili Lütfü Elvan, Tarihin tekerrür ettiğini söyleyerek  bazı kimselerin de tarihin bu tekerrüründen bilerek ya da bilmeyerek ders almadıklarına şahit olmaktayız. Dedi.
 
Türk tarihinin birçok döneminde O’nun önünü kesmek ve kendi planlarını uygulamaya koymak isteyenlerin yaptıkları her türlü çaba aslında bu milleti birbirine daha da kenetlemiş ve bağlamıştır diyen Lütfü Elvan Mesajının devamında şunları söyledi; “ Bugün bir kez daha tarihin tekerrür ettiğini ve bazı kimselerin de tarihin bu tekerrüründen bilerek ya da bilmeyerek ders almadıklarına şahit olmaktayız. Türk tarihinin birçok döneminde O’nun önünü kesmek ve kendi planlarını uygulamaya koymak isteyenlerin yaptıkları her türlü çaba aslında bu milleti birbirine daha da kenetlemiş ve bağlamıştır. 
 
Bu olayı görmemiz her açıdan önem arz etmektedir. Dünyanın neredeyse her ülkesinde ve coğrafyasında yaşayan bu milletin onurlu mensuplarının bu gerçeği bildiklerini, ülkemizin birliği ve bütünlüğü konusundaki hassasiyetlerini her platformda dile getirdiklerini biliyoruz. Yaşanan acıların aynen paylaşılan mutluluklar gibi toplumları millet yapan duygular olduğu tarihin sayfalarına bakanların rahatça görebileceği bir husustur. Gençlerimize ve yeni nesillere tarihimizi anlatırken bu milletin vatanı, dini ve namusu için ne mücadeleler verdiğini ve sonucunda nice hayatların kutsal vatan toprakları altında yattığından bahsetmekteyiz. Hayatlarını kutsal bildiği değerleri için feda eden bu milletin mensupları geçmişte bizim dedelerimiz, babalarımız ve ağabeylerimizdi. Günümüzde bu mücadeleyi ağırlıklı olarak evlatlarımız yapmaktadır.
 
Dolaysıyla hayatlarını vatan için feda edenler de bizim en değerli varlıklarımız olan evlatlarımızdır. Ayrılıkçı kanlı terör örgütünün belki de amacı bu acıların yaşandığı coğrafyadan bir takım menfaatler devşirmektir. Onlara göre bu millet, yaşanan bu acılara daha fazla dayanamayacak ve ayrılıkçıların ve katillerin eline bir kısım vatan toprağını vermek zorunda kalacak.  Bunun mümkün olmadığı bu milletin tarihine bakanların rahatlıkla göreceği bir husustur. Güya kendi ırkından gelen vatandaşlarımız adına mücadele ettiklerini söyleyen bu güruh, tam da onursuzların ve cesareti olmayanların yaptığı gibi pusular kurarak ve masum insanları hedef alarak işledikleri cinayetleri sanki bir halkın bağımsızlık mücadelesi gibi göstermeye çalışmaktadır. Bu durum ülkemizin onurlu tüm vatandaşlarının aklıyla alay etmektir. Moral bozukluğu ve bıkkınlık yaratmayı amaçlayan bu girişimlerin sonunun geldiği herkesin malumudur. Bunun farkında olan terör örgütü mensupları ve destekçilerinin yapmaya çalıştığı da, son bir hamle ile bir takım tavizler almaya yönelik girişimlerdir. Terör örgütünün aynı kirli oyunların figüranı olarak kanlı eylemlere yönelmesi, uluslararası ölçekte büyük önem kazanan Türkiye’nin son yıllarda gerçekleştirdiği ekonomik, toplumsal ve demokratik gelişim sürecini sabote etmeye yöneliktir.
 
Müslümanların Miraç Kandilini tebrik ederim
 
Türk milleti, terör örgütünün amaçladığı yılgınlık, ümitsizlik ve acı sarmalına düşmeyecektir. Hükümetimiz, milletimizin desteği ile beraber, tüm güvenlik güçlerimizin terör örgütüyle meşru ve etkili mücadelesini sürdürürken, terör örgütünün rahatsızlık duyduğu demokratik gelişmeden hız kesmeyecek, yurtta ve dünyada barış mesajları vermeye devam edecektir.
Bu acılı ve kaotik ortamdan siyasi sonuçlar elde etmeye çalışmak böylesi bir milli meseleyi günlük çıkarları için polemik malzemesi haline getirmek, kırıcı ve tahrip edici eleştirilerde bulunmak, terör örgütünün amaçlarına hizmet eden büyük bir sorumsuzluktur.
Bireysel ve toplumsal hayatımızın her aşamasında sevgiyi, şefkat ve merhameti, birbirini dinleme ve fikirlere saygı göstermeyi insan ilişkilerinin vazgeçilmez şartı sayan Yüce dinimizin, idraki içinde olduğumuz mübarek üç aylarında kin ve nefretin bir an önce son bulmasını dilerken tüm milletimizin ve Müslümanların Miraç Kandilini tebrik ederim.

Bu vesileyle vatanımız ve kutsal değerlerimiz uğruna hayatlarını feda etmiş şehitlerimizi, bu vatan topraklarını bizlere emanet ederek dünyadan ayrılan bütün geçmişlerimizi rahmetle anıyor, dirliğimizi,  birliğimizi daim kılmasını Yüce Allahʹtan niyaz ediyorum. dedi.