LÜTFÜ ELVAN, REFERANDUM HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

LÜTFÜ ELVAN, REFERANDUM HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI
LÜTFİ ELVAN; TÜRKİYEYİ AZINLIKLAR DEĞİL ANADOLU HALKI YÖNETECEK
AK Parti Karaman Milletvekili ve Türkiye –AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, TBMM’nin tatile girmesi ile birlikte Karaman ve çevre köylerini ziyareti kapsamında pazar günü düzenlenen geleneksel Göcer sıla ve birliktelik festivaline katıldı. Yurt içinden ve dışından birçok memleketlinin her yıl birlikte olmak ve hasret gidermek amacıyla bir araya geldiği festivalde, vatandaşlarla bir araya gelen Lütfi Elvan, bu gibi faaliyetlerin birlik ve beraberlik adına çok güzel mesajlar vermesinin yanısıra geleneklerimizi ve kültürümüzü de yaşatmak ve geleceğe taşımak adına çok anlamlı bulduğunu dile getirdi.
 
Özellikle yurt dışında olup da yılda hiç değilse bir kere olsun sıla özlemini gidermek adına memleketlerine gelen vatandaşlarımızın, ülkemiz sorunlarına duyarlı olduklarını gördüğünü söyleyen Elvan, ülke dışından görünen manzara Türkiye’nin aslında ne kadar geliştiğinin ve ilerlediğinin de bir göstergesi olup, bu konuda gurbetçi vatandaşlarımızın söyledikleri dikkate alınması gereken hususlardır dedi.
 
Önümüzdeki eylül ayında halkoyuna sunulacak olan Anayasa değişiklikleri ile ilgili sorulara muhatap olan Lütfi Elvan, konuyla ilgili olarak çok önemli açıklamalar yaptı. Elvan;
Referandum Paketi’nin sadece 12 Eylülden ibaret olmadığını, Türkiye’yi bir grup elit azınlığın değil Anadolu halkının yöneteceğini,  sözkonusu referandumda önümüze gelecek değişikliklerin, halkın meseleleri olduğunu, partizan yaklaşımlar sergileyenlerin halktan kopuk kimseler olduklarını dile getirdi.
 
Türkiye’deki demokratikleşme seviyesinin yükselmesi ve sivilleşmenin sağlanması ile birlikte ekonomik ve sosyal kalkınmamızın da hız kazanacağına vurgu yapan Elvan, bugüne kadar içerde ve dışarıda ülkemiz menfaatine olan birçok konuda önümüze sürülen engellerin yapılan bu değişikler ile gerekçeleri ortadan kaldırılacaktır dedi. Toplumumuzda kutuplaşmalara fırsat vermemek adına hangi görüş ve düşünceye sahip olursak olalım bu ülkenin birer vatandaşı olduğumuzu unutmamamız gerektiğini söyleyerek, esas olanın milletimizin tercihlerine ve halka saygı duymak olduğunu dile getirdi.
 
Elvan, sözkonusu ziyaretlerde bir araya gelerek görüştüğü vatandaşlarımızın, Anayasa değişiklikleri konusunda olumlu görüş ve düşüncelere sahip olduğunu gördüğünü ve ülkemizin referandum sürecinden büyük bir güç kazanarak çıkacağını dile getirdi.