Lütfi Elvanʹdan Mesaj

Lütfi Elvanʹdan Mesaj
Karaman Milletvekili ve Türkiye- AB Karma Parlamento Eşbaşkanı Lütfi ELVAN, Karamanın il oluşunun 21. yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Elvan yayınladığı mesajında;
 
Karaman bundan tam 21 yıl önce 21 Haziran 1989 tarihinde Türkiye Cumhuriyetinin 70’inci ili olmuş ve o günden bu yana her konuda ciddi gelişme göstermiş ve mesafe almıştır. Karaman’ımız 21 sene boyunca tarihine yakışır bir şekilde Türk Dilinin değişmez başkenti olmasının verdiği onur ve güvenle hem Kültür ve tarih şehri olma özelliğini muhafaza etmiş hem de, gelişen ve büyüyen Türkiye’nin gelişen ve büyüyen bir kenti olmuştur.  Özellikle tarımsal faaliyetlerinin yoğun olarak uygulandığı buna bağlı olarakta tarıma dayalı sanayinin çok ciddi boyutlara ulaştığı bir şehir olmuştur. Bu açılardan bakıldığında dünyanın her yerine ihracat yapan ve ülkemiz ekonomisine büyük katkılar sağlayan bir konuma gelmiştir.
 
Şehrimiz tarihi ve kültürel özellikleri ile tam bir Türk şehridir.   Ülkemizin bozulmaya yüz tutmuş tarihi ve kültürel dokusunun Karaman’da bozulmaması için var gücümüzle çalışmalıyız ve bu konuda hiçbir şekilde taviz vermemeliyiz. Bu güne kadar tam olarak yerleşememiş bu anlayışın son dönemlerde daha bir yerleştiği ve her anlamda bu konuya daha fazla önem verildiğini görmekteyiz. Bu da her açıdan mutluluk verici bir olaydır. Tarihi misyonu ve turistik değerleri açısından gerçekten önemli bir yere sahip İlimizin bir mensubu olmaktan duyduğum mutluluk ve heyecanı anlatmam mümkün değildir. Bunun yanında son zamanlarda  ciddi bir eğitim ve öğretim şehri de olan Karaman’ımızın dünyanın her köşesinde yaşayan kıymetli mensuplarının bu yıldönümünü kutlar saygı ve sevgilerimi sunarım.