Kongre Tarihini 10 gün gizlemiş iddiası ortalığı karıştırdı

Kongre Tarihini 10 gün gizlemiş iddiası ortalığı karıştırdı
AK Parti Kongresi yaklaştıkça ortaya ilginç olaylar çıkmaya başlıyor.

 AK Parti Karaman İl Başkanı Süleyman Atik geçtiğimiz hafta Karaman il kongresinin 24 Mart Cumartesi günü yapılacağını duyurmuştu. Süleyman Atik’in yaptığı bu açıklamadan yaklaşık 10 gün önce kongre tarihini bildiği ve teşkilattan gizlendiği iddia edildi. 

Sebebi ise Süleyman Atik’in Parti kongresi ile Ziraat odası seçimlerinin çakışmasını istemesinden dolayı kaynaklandığı söyleniliyor.

İddialara göre Süleyman Atik, kongre tarihini İl teşkilatı, Merkez ilçe teşkilatı, gençlik kolları ve kadın kollarından gizlemiş. Parti içerisinde ki yönetim kurulu üyelerinin ise bu iddialar nedeniyle Süleyman Atik’e büyük tepki gösterdiği söyleniliyor. 

Gazete Anadolu’nun bugün kü haberinde Mevlüt Akgün’ün de böyle bir karara tepki gösterdiği yayınlandı. Gazete Anadolu’nun haberine göre Mevlüt Akgün, kongre tarihinin daha önce belirlenmesi gerektiğini, baskın kongre yapılmasını doğru bulmadığı yazıldı.

Haberin devamında Mevlüt Akgün Şunları Söyledi; “Biz parti olarak Karamanʹda yüzde 58 oy almış büyük bir partiyiz. Bana göre il kongresinin tarihi aylar önce belli olmalıydı ve herkes değerlendirme yapıp, yarışa katılabilmeliydi. Baskın kongre yapmak bana göre doğru bir adım değildir. Ancak Ak Parti bu kongreden de güçlenerek çıkacaktır, bundan kimsenin kuşkusu olmasın.” Denildi.