Kerim Dereli ve Celalettin Güngörerʹin Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Kerim Dereli ve Celalettin Güngörerʹin Kutlu Doğum Haftası Mesajı
AK Parti İl ve Merkez ilçe Başkanı Celaettin Güngörer, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladılar.

AK Parti İl ve Merkez ilçe Başkanı Celaettin Güngörer tarafından Yayınlanan mesajda ortak fikir birlik ve beraberliğe ve kardeşliğe vurgu yapıldı.

İl Başkanı Kerim Dereli mesajında; “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimizin doğumunun 1441. yıldönümünün mübarek olmasını diliyorum” Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle Peygamber Efendimizin daha çok anlaşılmasını temenni ediyorum.

“Peygamber Efendimiz, Kur’ an-ı Kerim’de belirtildiği gibi bütün insanlığa en güzel örnek olarak gönderilmiştir. Acı, gözyaşı ve zulmün yaşandığı günümüzde, Peygamberimizin merhamet etmeye ve müsamaha göstermeye yönelik insanlığa sunduğu zengin mirastan yararlanmak ve sosyal yapımızda meydana gelen sorunların çözümünde bu değerleri harekete geçirmek gerekmektedir. Bu hareket; çocuklarımızın gözetilmesi, insanlara değer verilmesi, yaşlılara saygı gösterilmesi; hastaya, yoksula, düşküne yardım ederek, insanlık onuruna yakışır bir yaşam ortamı sağlanmasıdır. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum günü dolayısıyla idrak edilen Kutlu Doğum Haftası’nın; Ülkemizden başlayarak tüm İslam coğrafyasında ve tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olmasına vesile olmasını dilerken, Karamanlı hemşerilerimin, milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik ediyorum.” dedi.

Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer ise mesajında ; 
Müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin, 1441. yıl dönümünü idrak etmenin sevincini, huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Peygamber Efendimizin dünyaya gelişini anacağımız 14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftasındaki en büyük amaç, yüce dinimiz İslam"ı ve onun Peygamberi Hz. Muhammed"i daha iyi anlayıp, idrak edebilmektir.
Rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi erdemli değerleri kişiliğinde toplamış olan Peygamber Efendimiz, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe ve yardımlaşmaya teşvik ederek, “Doğru olunuz; doğruluğa yöneliniz” sözüyle, asırlar öncesinden insanlığa yüksek bir ahlak dersi vererek, onları olgunluğa davet etmiştir.

İnsanlığa bir güneş gibi doğan Peygamberimizin, kutlu ve kutsal mesajlarının daha kapsamlı ve derinlemesine idrak edilmesi gereken bir zaman diliminden geçiyoruz. Sevgili Peygamberimiz ‘Tevhit’ çağrısı ile insanların gönlü ve kalpleri hidayet huzuru ile ulvileşmiştir. Davranışlarındaki ölçü, konuşmasındaki sakinlik, üslubundaki irfan Müslümanlara asırlar öncesinden rehber olmuş ve büyük hikmetler bahşetmiştir.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in günümüzde daha iyi anlaşılmasına, örnek hayatının tatbik edilmesine çok ihtiyaç vardır. Peygamberimizin doğumunun üzerinden geçen yaklaşık 14 asra rağmen, onun sözleri, tavsiyeleri, yaşayış ve hayatı algılama biçimi herkes için, bilhassa sorumluluk taşıyanlar açısından çok önemli öğütler içermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kutlu Doğum Haftası’nın tüm hemşehrilerimiz ve İslam alemine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.