KARAMANʹLI AHMET DAVUTOĞLUʹNU SEVDİ

KARAMANʹLI AHMET DAVUTOĞLUʹNU SEVDİ
Ahmet Davutoğlu, Aktekke Camisinde kıldığı Teravih namazından sonra Aktekke Kent Meydanında düzenlenen Ramazan eğlencelerine katılarak konuşma yaptı.
Mavi Marmara Gemisine yapılan saldırıdan sonra çıkan Krizde Dış işleri Bakanı Ahmet Davutoğlu sert çıkışlar yapmış insanların sevgisini kazanmıştı.
O günden beri sık sık gündem de olan Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu dün Karaman’a gelerek Belediyenin Aktekke Meydanında düzenlediği programa katıldı.
Kürsüye gelen Bakan Davutoğlu, meydanı dolduran büyük kalabalık tarafından coşkulu alkışlarla karşılandı. Davutoğlu duygu dolu coşkulu bir konuşma yaptı. Hizmetlerinin temelinde halktan aldıkları desteğin ve manevi gücün büyük bir katkısı olduğuna dikkat çeken Davutoğlu: “Karaman; Yunus Emre, Karamanoğlu Mehmet Bey ve Piri Reis gibi tarihe ışık tutmuş ve yön vermiş ulu kişilerin memleketidir. Bizler dış politikada büyük coğrafya alimi ve strateji uzmanı Piri Reis’den güç alıyoruz. Yunus Emre’nin felsefesinden ışık alıyoruz. Karamaoğlu Mehmet Bey’in sahip çıktığı dilimiz Türkçe’nin tüm dünya üzerinde kabul görüp konuşulması için çalışıyoruz. Başarılarımızın temel kaynağı sizlerden aldığımız güç ve destektir.
En zor görüşmelerde Anadolu insanını düşünüyor ve onlar adına çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Bu zor görüşmelerde sizlerin desteğini arkamıza alarak başarılı oluyoruz.
Bize çok iddialısınız, hatta hayalperestsiniz diyorlar. Evet iddialıyız. Sizler bize güç ve destek verdiğiniz süre de bu iddiamız devam edecek ve başarılarımız sürecektir, bundan kimsenin kuşkusu olmasın.
Çalışmalarımız hep çözüme yönelik çalışmalardır. Daha kısa bir süre önce Karaman’ın çalışkan ve üretken sanayicisinin ihracatta sıkıntıları intikal etti. Mesela Kongo’ya yapılan ihracatta sıkıntılardan söz edildi. Şu an Afrika’nın 18 ülkesinde ticari ataşelikler tesis ettik ve faaliyete geçti. Üreten insanımız daha rahat ihracat yapabilmekte ve Türk ürünleri, Karaman bisküvisi dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Kongo’da da satılabilmekte ve ülkemize döviz getirmektedir.
Önümüzde sivil Anayasa için bir imkân var. Belki tümünü sivil yapma imkânı bugün için olmamıştır. Ancak bu yolda bir adım ve bir başlangıçtır. Evet oylarınızla daha demokratik bir Türkiye için destek veriniz.” dedi.
            Bakan Davutoğu konuşmasının ardından Çumra’daki programına katılmak için alkışlarla ilimizden ayrıldı.