KARAMANʹDA TIP BAYRAMI KUTLANDI

KARAMANʹDA TIP BAYRAMI KUTLANDI
14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Sağlık Müdürlüğü tarafından dün akşam Otağ Öğretmen evi Sosyal Tesislerinde yemekli bir program düzenlendi.
Programa Karaman Vali Yardımcısı ve Vekili Latif Memiş, Vali Yardımcısı Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Adli Yargı Komisyonu Başkanı Mehmet Öztunç, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Sağlık Müdürü Adem Kucur, daire müdürleri, doktorlar ve sağlık personeli katıldı.
 
Programda bir konuşma yapan Sağlık Müdürü Adem Kucur yaptığı açış konuşmasında “Mesleğimizin ne kadar kutsal olduğunun ve ne kadar özveri istediğinin farkındayız. Kanuni Sultan Süleyman’ın ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi ‘ sözünü özümsemiş, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Devlet olma savındaki siyasal kuruluşların en birinci görevi, halkının sağlığı ve sağlamlığı..”sözünü ilke edinmiş, sayın Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ’ın ‘Kapımızdaki Son Hastanın Izdırabı Bitene Kadar Mesaimiz Devam edecektir’ sözlerimizi kendimize çalışma prensibi edinmişizdir.
 
Bütün çalışmalarımız halkımıza adil, ulaşılabilir bir sağlık hizmeti sunmak, ilimizin sağlık alanında başka illere bağlılığını sonlandırmak içindir. Bunların yanında çalışanlarımızın da huzur ve mutluluğunu temin etmek, onların ilimizde zevkle, şevkle hizmet verecekleri mekan ve ortamları oluşturmakta bizim birincil görevimizdir. Bu anlamda her türlü fikre açık olduğumuz, biz yaptık oldu mantığından uzak olduğumuzu, paylaşıma ve ekip anlayışına çok büyük önem verdiğimiz bilinmelidir” dedi.
 

Vali Vekili Latif Memiş ve Belediye Başkanı Kamil Uğurlu’da kısa bir konuşma yaparak tüm sağlık çalışanlarının bayramını kutladılar.

Daha sonra sahneye farklı tarzda bir müzik yapan ve yurt dışında daha çok tanınan kısa adı TÜMATA olan Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma grubunun seslendirdiği ezgilerin ardından plaket törenine geçildi. Her yıl geleneksel olarak seçilen “Yılın Doktoru” unvanına bu yıl ilimize bağlı Ayrancı ilçesinde Aile Hekimi olarak görev yapan Dr. Ali Rıza Altunsoy layık görüldü. Altunsoy’un ödülünü Vali Vekili Latif Memiş verdi.
 
Yılın Sağlıkçısı seçilen Başyayla ilçesinde görev yapan Cennet Karaköse sağlık sorunu nedeniyle geceye katılamadı. Karaköse’nin ödülünü Sağlık Müdürlüğü personeli Canan Arık, Sağlık Müdürü Adem Kucur’un elinden aldı. Sağlık Personelini kaynaştırma ve işbirliğini artırmak amacıyla sağlık kurumları arasında düzenlenen futbol turnuvasının birincisi H1N1 takımı adına Aziz İnan’a kupayı Vali Vekili Yılmaz Şimşek verdi. Sağlık alanında destek veren Saray Bisküvi ve Gıda Sanayi Şirketi adına Yatırım ve Finansman İşleri Grup Başkanı Adnan Demirbağ’a plaketini Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Fidan Süt Ürünlerine plaketini Adli Yargı Komisyonu Başkanı Mehmet Öztunç, Aroma Meyve Suları’nın plaketini ise Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez takdim etti.
 
Plaket töreninin ardından program TÜMATA grubunun gösterileriyle sona erdi.