KARAMAN DEVLET HASTANESİNDE EYLEM

KARAMAN DEVLET HASTANESİNDE EYLEM
Firma çalışanlarından iş bırakma eylemi
Karaman Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet alımı kapsamında bir taşeron firmaya  bağlı olarak çalışan veri-giriş personeli maaşlarını halen alamadıkları için iş bırakma eylemi yaptı.
Çalışanlar; sözleşmeleri gereği her ayın birinci gününde almaları gereken maaşlarını yaklaşık 4 aydır, ayın 20-24 arası maaşlarını alabildiklerini, maaşlarının düzensiz olmasından dolayı ödemelerinde çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.
 
Her ay kredi kartlarına faiz, ev kiraları başta olmak üzere aylık sabit ödemelerinde zorlandıklarını ifaden eden çalışanlar, "Hastaneye gelen vatandaşların tedavilerini sağlıklı ve kolay bir şekilde  olmaları için çok özverili bir şekilde çalışıyoruz, fakat her ay maaşlarımız konusunda yaşanan bu aksaklıkları yaşamak ister istemez performansımızı etkiliyor."dedi.
Çalışanlar; hastane idaresinin her ay sorunsuz bir şekilde çalışan personellerinin maaşları konusunda gerekli ödemeleri firmaya yaptığını fakat firmanın personellerin maaşını ödeme konusunda aynı hassasiyeti göstermediğini ifade etti. Aynı zamanda hastanedeki güvenlik personelinin de  maaşlarında aynı sıkıntıyı yaşadığı öğrenildi.
 
Öğleden sonra yaklaşık 1 saat iş bırakma eylemi yapan veri-giriş personelleri hastane bahçesinde toplanarak, yaptıkları istişarenin ardından olaysız bir şekilde işlerine geri döndü.