KARAMAN BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

KARAMAN BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA
Karaman Belediyesi; böcek, haşere ve ilaçlama ile ilgili halkımızı bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yaptı.
Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: “Belediye kanununun belediye görev ve sorumluluklarında mahalli ve müşterek olma şartı konulmuştur. Müdürlüğümüz faaliyet alanlarına giren çöp toplama, cadde ve sokakların süpürülmesi, halk sağlığı alanında haşere ve sinek mücadelesi işlerinde tüm müdürlüğümüze gelen taleplerin bir kısmı özel mülkiyetleri ilgilendirmekte ve bu sebeple talepler karşılanamamaktadır.
 
Yaz aylarının gelmesi ile özellikle haşere ve vektör mücadelesi içerisinde müdürlüğümüzün planlama yaparken o yılın ihtiyaçlarına göre araç ve personel tahsisi yapılmaktadır. 2010 yılı Mart ayında larvasit ve Haziran ayında ise uçkun mücadelesi başlatılmıştır.
 
Ayrıca bodrum kat, bahçeler, çatı v.b. özel mülkiyete ait alanlar müdürlüğümüz ilaçlama programında bulunmamaktadır. Bu gibi özel noktaların ilaçlama işi ilimizde faaliyet gösteren özel firmalar tarafından yapılmakta ayrıca şikâyet sahibi şahıslar müdürlüğümüz bünyesindeki uzman personelden görüş alarak kendi imkânları ile sorunlarını çözebilirler.” denildi.