KARAMAN ANKETİ DEVAM EDİYOR

KARAMAN ANKETİ DEVAM EDİYOR
Karamaninsesi.com olarak Karamanlıların referandum nabzını dinlemeye devam ediyoruz.
Daha önceki Anket sonuçlarıyla dikkatleri üzerine çeken, Türkiye’nin en büyük Anket şirketi olan A&G Araştırma kurumu Sahibi Adil Gür önemli açıklamalarda bulundu.
 
Adil Gür, seçmenin yüzde 80-85’inin referandum konusunda çoktan kararını verdiğini, Evet ve Hayır’ların başa baş gittiğini söyledi. Sonucu %15 kararsızların belirleyeceğini söyleyen Adil Gür, Özellikle sonucu AK Parti içerisindeki kararsızların belirleyeceğini belirtti.
 
Adil Gür, hem 2007 seçimleri hem de 2009 yerel seçimleri öncesi yaptığı kamuoyu araştırmalarında turnayı gözünden vurunca, Türkiye’nin en önemli siyasi analistlerinden biri olmayı hak kazanmıştı. Bu yüzden sahibi olduğu A&G Araştırma, 12 Eylül referandumu öncesinde medyada büyük dikkatle takip edilen araştırma şirketlerinin başında geliyor.
 
Gür’ün gözünde seçmenin büyük çoğunluğu, referandumda “HSYK’da ne olsun?” sorusuna göre değil, Türkiye’nin mevcut koşulları çerçevesinde “ideolojik” oy kullanacak. %80-85 çoktan kararını vermiş durumda. Bütün gürültü patırtı, hala kararsız olan %15’lik bir kesim için. Onlar arasında da en belirleyici olan, kararsız AK Parti seçmeni. Yani 2007’de AK Parti’ye oy vermiş, belki 2011’de de vermeyi düşünen, ancak kendini “parti tabanı” diye tanımlamayan merkez sağ seçmen.
 
Karamaninsesi.com olarak yaptığımız anket çalışması ise Araştırmacı Adil Gür’ün sonuçlarıyla aşağı yukarı uyuşuyor.
Bizim anketimizde de Evet : %48   Hayır : %50 Katılmayacak : %1 olarak çıkıyor.
Burada en dikkat çeken rakamlar ise AKP’nin %5 Hayırcılarıyla MHP’nin %7 Evetçileri..
 
Her iki parti kendi tabanını ikna etse bile Karaman’da %52 ile Hayır sonucu çıkabilir.
 
SİZDE ANKETE KATILMAK İSTİYORSANIZ SAĞ TARAFTAKİ ANKET MOTORUNU KULLANABİLİRSİNİZ…