KAN BAĞIŞINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞINA YOĞUN İLGİ
Karaman Gençlik Merkezimin organize ettiği Kızılay tarafından desteklenen Kan Bağışı Kampanyası Belediye Sağlık Polikliniğinde düzenlendi.
07.01.2011 Cuma günü Saat 10:00 ‘ da Atatürk Parkında Gençlik Merkezimin kuruduğu stant ile başlayan kan bağışı halkın, öğrencilerin ve Gençlik Merkezi üyelerinin katılımlarıyla  büyük ilgi gördü. Verilecek olan 1 ünite Kan’ın 3 kişinin hayatını kurtarılabileceğini belirten Kızılay yetkilileri, Karaman’da ki kan eksiğinin bir an önce bitirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Yaklaşık 5 bin ünite civarında olan Karaman’ın kan ihtiyacının karşılanması için, halkımızın bu konuya daha duyarlı yaklaşması gerektiğinin söyleyen Kızılay yetkilileri, başta Gençlik Merkezim üyelerine ve tüm Karaman’lılara kan bağışına olan ilgilerinden dolayı teşekkür ettiler.
Kampanya sürecince kan verebilmek için 90 kişinin başvurduğu kampanyada 65 kişinin kan verebilmesi uygun bulunup 65 ünite kan alınmıştır.  Aynı zamanda herhangi bir acil müdahale durumunda ihtiyacın karşılanabilmesi için Gençlik Merkezim sponsoru Özel Onur Hastanesi bir Ambulansını personeliyle birlikte kampanya alanında hazır bekletmiştir. Konuyla ilgili açıklama yapan Gençlik Merkezim Müdürü Abdurrahim DİNÇER “Sizlerin de bildiği gibi kan tek kaynağı insan olan ve başka hiçbir alternatifi bulunmayan yegane hayat kurtarıcı sıvıdır. Gönüllü bilinçli ve düzenli kan bağışçılarından tedarik edilen kan ve kan ürünleri Türk Kızılayı tarafından temin edilmektedir. Kızılayın Ocak ayı içerisinde 7-14-21-28 tarihlerinde Belediye Polikliniğinde saat 10:00 - 16:00 arasında   kan bağışı kampanyası düzenlemesinin ilk etabı olan 7 Ocak 2011 tarihinin organizasyonun gönüllülük esasına dayalı etkinliklere hizmet eden Gençlik Merkezimizin yapması bize gurur ve onur vermektedir” diyerek görüşlerini bildiren DİNÇER emeği geçen herkese teşekkür etti. Kan bağışı kampanyamız saat 16:00’da sona erdi.