Kadın Kollarının Konferansına Yoğun İlgi

Kadın Kollarının Konferansına Yoğun İlgi
AK Parti Kadın Kollarından Sağlık Konferansı

 AK PARTİ Karaman Kadın Kolları ve Ankara Kadın Sağlığı Derneği işbirliği ile Karamanʹa gelen  İmmünoloji ve Reprodüktif immünoloji  uzmanı Adil Buğra Buyrukçu Karamanlı kadınlara kadın hastalıkları hakkında bilgiler verdi.

Yunus Emre Konferans salonunda gerçekleştirilen programa Karaman Milletvekili Mevlüt AKGÜN, AK Parti İl Ve İlçe Başkanları Sağlık İl Müdüresi, Hilal Hanım ve çok sayıda bayan katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Kadın Kolları Başkanı Emine ŞİMŞEK ‘’  AK Parti Hükümetleri olarak sağlık bizim öncelikli alanlarımızdan birisi. Birçoğunuzun da bildiği gibi anne ve çocuk sağlığı için hamilelerin, bebeklerin takibi, aşılamalar bir takım taramalar bunlar özellikle Sağlık Bakanlığımız tarafından son 10 yıldır çok başarılı bir konuma getirildi.
Kadın annedir, bir nesli devam ettirendir yani toplumun temel taşıdır. Sağlıklı kadınlar sağlıklı bireylerdir. Sağlıklı bireylerse sağlıklı bir toplun alt yapısını oluşturur. Bu sebepten dolayı kadın sağlığı bizim için her şeyin başında gelir.’’ Dedi. 
Seminere konuşmacı olarak katılan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Uzman Dr. Buğra Adil Buyrukçu da kadın hastalıklarından örnekler verdi. Kadınları hastalıklar konusunda uyaran Buyrukçu, “Hastalandığınız vakit, çevrenizdekilerin dediğine kesinlikle uymayın. Hastalığını en iyi anlayacak doktorlardır. Doktor kontrolünden geçmediğiniz vakit, ileride çok sıkıntılı dönem yaşayabilirsiniz.” uyarısında bulundu.

Kadınların büyük ilgi gösterdiği konferans Dr Adil Buğra Buyrukçuʹnun katılımcılardan gelen soruları yanıtlamasıyla son buldu.