İlimiz 2. Grup Kirli iller arasında

İlimiz 2. Grup Kirli iller arasında
Karaman Çevre ve Orman İl Müdürü Ahmet Duran, ilde 2009-2010 Hava Kirliliğine karşı mücadele çalışmaları ve alınacak tedbirleri düzenlediği toplantı ile masaya yatırdı.
Küçükten büyüğe tüm vatandaşların alacağı sorumlulukları da belirten İl Çevre ve Orman İl Müdürü Ahmet Duran, bu kapsamda, Hava Kirliliğinin modern hayatın getirdiği en önemli etken olduğunun altını çizerek;

“Karaman’da konut, sanayi tesisleri ve motorlu araçlardan sızan gaz moleküllerinin en aza inmesinde etken çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. 2008 kış sezonunda kömür ocakları ve kömür satıcılarına yönelik uygunluk belgesi ve satış izin belgeleri ile yakıt satışı belgeleri verdik. Geçen yıl kış sezonunda 37 bin ton kömür satışı gerçekleştirilmiştir. Buna rağmen ilde doğalgaz çalışmaları devam etmekte olup, 22 mahallede bugüne kadar 11 bin 500 kişi abone olarak doğalgaz kullanımına yönelmiştir.

Karaman Türkiye’de hava kirliliğine karşı 2. Grup Kirli İler kapsamına girmiştir. Hava kirliğine karşı yapılan mücadele ve elde edilen sonuçlar son yıllarda olumlu mesafeler kat etmiştir. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü olarak ekiplerimizle bu çalışmalarda hassasiyetle takip etmekte, ve tedbirleri uygulamaktayız. Vatandaşlarımızın da hava kirliliğine yol açacak etkenlerden uzak durmaları ve sorumluluklarını devamlı hatırlamalarını arzu ediyoruz.”dedi.

Yapılan açıklamaların ardından Çevre ve Orman İl Müdürü Ahmet Duran, Şube Müdürleri ile birlikte, Tren İstasyonu güney cephesinde bulunan “Hava Kirliliği Ölçüm İstasyonu” nu basın mensupları ile birlikte gezerek ölçüm cihazı tesisi hakkında bilgiler verdi.