Hasan Çalış; 12 Haziran bir Fırsattır

Hasan Çalış; 12 Haziran bir Fırsattır
12 Haziran tarihinin iş, aş ve fırsat için bir fırsat olduğunu söyledi.
MHP Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, ülkede işsizliğin, yoksulluğun artığını ifade ederek, 12 Haziran tarihinin iş, aş ve fırsat için bir fırsat olduğunu söyledi.
 
Karaman Milletvekili Hasan Çalış, İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, Güneyyurt Belediye Başkanı Celil Yağız, MHP Başyayla İlçe Başkanı Emin Çetiner, MHP Sarıveliler İlçe Başkanı Mehmet Mutlu  ve parti teşkilatı ile birlikte ilçe ve köy gezilerini sürdürüyor. Yenice, Katranlı, Kışla, Üzümlü, Büyükkarapınar, Elmeyurdu, Tepebaşı, Uğurlu, Çevrekavak, Esentepe, Boyalık, Yerbağ, Pamuklu Köyleri, Güneyyurt Beldesi ve Başyayla İlçesi’nde seçim gezilerinde bulundu.
 
İlktidar partisinin dokuz yıl boyunca vatandaşlara hizmet götürmek yerine başka işlerle uğraştığına değinen Karaman Milletvekili Çalış, “Ülkede oy avcılığı yapmak için hep gerilim siyaseti izlediler. Ne yazık ki bunlar siyaseti de, dini de, yoksulluğu da istismar konusu yaptılar. Türkiye’de geleir adaletsizliği ner geçen gün büyüyor.” dedi.
 
Karaman Milletvekili Hasan Çalış, kadastro uygulamasının pek çok köylüyü mağdur ettiğini açıkladı. Gezilen yerler de bir köylü, “Ben 86 yaşımdayım. Benim dört dönüm yerim vardı. Ekip-dikiyordum. Tarlamın 3 dönümüne orman ektiler. Ben şimdi bu ormanın dalını, budağını mı yiyeceğim?”şeklinde konuştu.
 
Çalış, iktidar olduklarında kadastro ile köylülerden alınan  ne kadar arazi varsa, hepsini geri verecekleri sözünü verdi. İktidar partisi AKP’nin tek başına dokuz yıl gibi uzun bir süre iktidar olmasına rağmen hiçbir konuda başarılı olmadığını ve önemli bir yatırım yapamadığını da kaydederek, konuşmasını söyle sürdürdü:
 “Bunlar ancak, Türkiye’de işsizliği artırarak, insanları işsiz bırakmada başarılı oldular. Bunlar Tarım ve hayvancılığı bitirmede başarılı oldular. Bunlar İlk defa köylüye bile ithal kurban kestirmekte başarılı oldular. Bunlar gübreyi, mazotu, benzini pahalandırmakla başarılı oldular. Bunlar toplumun tüm kesimlerini işçiyi, memuru, emekliyi, esnafı, köylüyü borçlandırmakta başarılı oldular. Bunların başarılı oldukları konulardan bazıları bunlar.”
 
Karaman Milletvekili Çalış, uygulayacakları politikalarla toplumun tüm kesimlerini ayağa kaldıracaklarını belirterek, bölgesel yatırımlara ağırlık vereceklerini ifade etti.