FİKRET ÜNLÜ MEYDANLARA İNDİ.

FİKRET ÜNLÜ MEYDANLARA İNDİ.
Devlet Eski Bakanı Fikret Ünlü Referandum çalışmalarına destek verdi.
Devlet Eski Bakanı Fikret Ünlü, Dün CHP Teşkilatına ve Basın Mensuplarına İftar yemeği düzenledi. CHP İl Başkanın Köylerde ki yoğun çalışmalarından dolayı katılamadığı İftar yemeğine Merkez İlçe Başakanı Mustafa Cem Kağnıcı ve yönetim kurulu üyeleri ve Karaman’ın Basın Mensupları katıldı.
 
Yemekten sonra konuşma yapan Fikret Ünlü şunları söyledi, “ AKP’nin hazırlamış olduğu Anayasa paketi iyi maddeler yanında çok tehlikeli maddelerde yer almaktadır. AKP Hükümeti artık kontrolsüz güç haline gelmiştir. Bu tür tavırları ülkemize hiçbir fayda getirmeyecektir. Biz istiyoruz ki içerisinde bütün Türkiye’nin bulunduğu katılımlı bir Anayasa paketi hazırlansın, bu şekilde herkesin katıldığı bir anayasa olursa elbette destek veririz. Bu şartlar altında Cumhuriyet Halk Partisi olarak kesinlikle destek veremeyiz.” Dedi.
 
İftarda konuşma yapan Merkez ilçe Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı ise şunları söyledi;
“12 Eylül Anayasasıʹnın en çok eleştirilen yönlerinden biri yürütmenin yargı üzerindeki etkinliğinin fazla olmasıydı. Bugün Anayasa mahkemesinin denetiminden geçmiş ve referanduma sunulan bu metin, bunu daha da artırmıştır.
 Anayasanın; toplumun tüm kesimlerinin, sürecin her aşamasında etkin katılımına olanak veren demokratik bir yöntemle hazırlanması gereken, ortak beklenti ve özlemlerini en geniş biçimde karşılayan, gelecekteki siyasal ve sosyal barışı amaçlayan, ilerleme ve gelişmelere açık bir belge olması gerekir. Bu, AKP tarafından görmezden gelinmiştir, bu nedenle bizler CHP olarak hayır diyoruz.” Dedi.