FİKRET ÜNLÜ KÖYLERİ GEZMEYE DEVAM EDİYOR

FİKRET ÜNLÜ KÖYLERİ GEZMEYE DEVAM EDİYOR
Seçim çalışmalarına devam eden CHP örgütü ve Milletvekili Adayı Fikret Ünlü Kazımkarabekir ve köylerini ziyaret ettiler.
Fikret Ünlü yaptığı açıklamada, aile sigortasının bir yardım değil, devletin asli görevlerinden biri olduğunu söyledi.
12 Haziran’da yapılacak olan Milletvekilliği seçimleri nedeniyle seçim çalışmaları ve gezilerine yoğun bir şekilde devam ettiklerini belirten Ünlü, İslamiyetin özünde paylaşımcılık ve sosyal yardımlaşma olgularının yattığını belirterek “Bu olgu günlük yaşamımızda uyguladığımız ve hiçbir dinde olmayan özelliklerimizden birisidir.
 
Geçmişten günümüze kadar var olan Müslüman Türk Devletlerinde, bireylerinin yaşamlarının devamlı olabilmesi için çeşitli önlemler alınmış, oluşturulan kural ve alınan önlemlerle bu sorunun çözümünde de başarılı olunmuştur. Ama bu kural ve önlemler devleti aile reisi, milleti ise aile bireyi olarak gören anlayıştan yola çıkılarak oluşturulmuştur. Hiçbir zaman yapılan yardımlarla yaşamlarını sürdürmeleri düşünülmemiştir. Devletin görevi yardım dağıtmak değil, bireylerinin geleceklerini garanti altına almaktır” dedi.

   Ünlü, bu anlayıştan yola çıkarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin Aile Sigortasını geliştirerek sosyal düşüncesinin en önemli ayağını yaşama geçirmeyi planladığını söyleyerek, “Nedir aile sigortası? Niye bu kadar önemseniyor? Aile sigortası öncelikle insan odaklı bir projedir. Bireylerinin geleceklerini garanti altına alabilmek için sadaka değil, onlara iş veya maaş vermenin Devletin görevi olduğunu hatırlatan projedir. İş bulamayan babaların eve boynu bükük gitmeyecekleri, Çocukların yataklarına aç yatmayacakları, annelerin gözyaşı yağmuruna tutulmayacakları projedir.
İşsiz babaya öncelikle iş bulunacağı, olmazsa maaş bağlanacağı, eve giren maaşın yetersizliğinde, geçimleri için yeterli hale getirileceği, çocuk sayısına göre yardımların artacağı, ailenin geçinebileceği iş bulunduktan sonra da bu maaşın kesileceği yani kısaca, devletin asli görevi olan bireylerinin geleceğini garanti altına görevinin yerine getirileceği ve her evde bir ocağın tüteceği projedir” diye konuştu.