FARUK BAL HÜKÜMETİ İHANETLE SUÇLADI

FARUK BAL HÜKÜMETİ İHANETLE SUÇLADI
Milliyetçi hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Karamana gelerek Partinin çalışmalarında katkılarda bulundu.
Anayasa değişikliği paketini olumsuz karşıladıklarını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, bu paketin tatlandırıcı maddelerle referanduma hazırlandığını belirterek “HAYIR” oyu kullanacaklarını söyledi.
 
 
Hükümeti, Devleti partileştirmekle suçlayan MHP’li Bal;
 
“AKP Devleti partileştirmişlerdir. Devlet memurlarının Anayasa değişikliğinde EVET oyu kullanmak için tüm yetkilerini süistimal etmektedirler. AKP yandaş zengin yaratmıştır. Ve yandaş zengin sınıfı AKP’nin yanında yer alarak Anayasa değişikliğinde taraf olmuştur. Ve Başbakan bunlara güvenerek diğer kitleleri de tehdit etmektedir. Diğer işadamlarını tehdit etmektedir. Yandaş medyayı da yaratmıştır.Dolayısı ile milletin birliğine, bütünlüğüne, AKP’nin diktatörlüğüne giden süreçte Milliyetçi Hareket Partisi tüm bunlara rağmen bütün ülkeleri karış karış gezerek bu gerçekleri anlatmaktadır.
 
Bu Anayasa değişikliğinde bir zehir bir de tatlandırıcı madde vardır. Zehiri şudur. Anayasa Mahkemesini, Habur Mahkemesine dönüştürmek istiyorlar. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna, Habur hakimliği ve hakimleri gibi atamak istiyorlar HSYK ve Anayasa Mahkemesi yanlış yapmamış mıdır, yapmıştır. Kendisine çeki düzen vermesi gerekmiyor mudur, evet gerekiyordur. Ancak AKP’nin yaptığı bu değil. AKP’nin yaptığı şu. Anayasa mahkemesi ve HSYK’yı bir değirmene benzetin. Yukardan deposuna buğdayı koyuyorsunuz, ondan sonra da un bekliyorsunuz. Bu değirmenin çarklarının bir kısmı yanlış. Un çıkacak yerden bazen düğür çıkıyor, bazen unlu bulgurlu düğür çıkıyor.O zaman bunun çarklarını düzeltmek gerekiyor.Bu yapıyı düzeltmek gerekiyor.
 
AKP’nin yaptığı bu değil. AKP’nin yaptığı o değirmenin çarkını çeviren birisi var ortada.Anayasa mahkemeine de HSYK’da. Bu çarkı çeviren kişiyi değiştiriyor, Bu çark benim adamım olsun. Bu çarkı döndüren güç benim adamım olsun diyor. Nasıl, aynen Habur’daki hakim gibi bir hakim olsun diyor.Aynen Tunceli’deki Vali gibi AKP lehine, devletin parasını rüşvet olarak verip AKP’ye oy toplayan Vali gibi. İşte böyle olur ise de devlet, yargı alanı itibarı ile de bunun anlamı tam anlamı Dikta’dır.
 
Dikta’dır. Çünkü Türkiye’de parlamento ve demokrasilerde üç tane güç vardır. Bunlar yasama ve yürütmedir. Bu iki güç eğer gemlenmezse, eğer frenlenmezse sınırsız yetki kullanırsa bunun adı krallıktır, padişahlıktır, despotluktur, Dikta’dır.
İşte bu iki gücü, gemleyecek, frenleyecek dengeleyecek olan güç ise yargıdır. Yargı Anayasa mahkemesi olarak yasama gücüdür. HSYK’da bütün adliye sisteminin özlük içinden sorumlu olarak hükümetin idari yargı işlemleri dahil olmak üzere yargı faaliyetini yürütendir. Dolayısı ile yürütmenin, iktidarın, Başbakan Erdoğan’dan bakanlarına, genel müdürlerine, valilere kaymakamlara kadar yaptıkları işler işlemler eğer hukuki denetlemeye tabi olmazsa o takdirde bu bir Diktatörlük olur.
 
Yasamanın yaptığı faaliyetler, eğer Anayasa mahkemesine tabi olmazsa bu Diktatörlük olur. İşte AKP tam bu Diktatörülü kurmak istemektedir. Nereden biliyoruz, aynen YÖK’ten yaptığı gibi. Aynen Cumhurbaşkanın yetkilerini Anayasa’da bıraktığı gibi. Adalet ve Kalkınma Partisini toplum indinde var eden sebeplerden bir tanesi başörtüsü yasağını koyan YÖK. AKP sürekli olarak doğduğu günden beri, hatta ana rahme düştüğünden beri sürekli olarak YÖK’ün Anayasa’daki konumunun değiştirileceğini ilan etmiştir. Bugün Anayasa değişikliğinde YÖK’le ilgili tek kelime yok. Niçin yoktur, çünkü YÖK’te operasyon tamamlanmıştır. Çünkü YÖK ele geçirilmiştir. Çünkü YÖK’te artık AKP gibi düşünen üyeler bulunmaktadır. Dolayısı ile AKP’nin anti demokratik olarak nitelendirdiği YÖK diye bir sorunu yoktur.Bugün şikayet edilen HSYK ile bugün şikayet edilen Anayasa mahkemesine Habur hakimliği gibi, Elazığ Valisi gibi kömürcü Vali gibi, buzdolapçı Vali gibi hakimler atanır ise bundan da bu Anayasa ve HSYK’dan da şikayeti kalmayacaktır. Çünkü AKP üçüncü kuvveti Yargı’yı da ele geçirmiş olacaktır. Ve iktidarın artık Dikta’yı ilan etme zamanı gelmiş olacaktır.”dedi.
 
“BU ANAYASA DEĞİŞİKİLİĞİ DE BU BÖLÜNMENİN, BU PARÇALANMANIN BU İHANETİN İLK ADIMIDIR”
 
Terör örgütü PKK ile pazarlık yapıldığı iddialarına da yanıt veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal;
 
“Pazarlık yapmadılar da, nereden duydu terörist Kandil dağından indi Habur’a da mahkemenin karşısına durdu.Pazarlık yapmadın da Avrupa’daki terörist nasıl geldi Türkiye’ye. Pazarlık yapmadın da Adalet Bakanlığının kiraladığı Yat, İmralı’ya gittikten 1 gün sonra İmralı’nın talimatlarını ulaştıran Avukatlarla birlikte eylemsizlik bir arada ilan edilmedi mi. Dolayısı ile AKP ateşle oynamaktadır. Bin yıllık kardeşlik hukukunu mahvetmektedir. İnsanları soyuna sopuna göre ayırmaktadır. Bu Anayasa değişkiliği de bu bölünmenin, bu parçalanmanın bu ihanetin ilk adımıdır.”dedi.
 
Bal, konuşmasının ardından “Başbakan Erdoğan’ın meydanlarda, “arka bahçe”ifadelerini de, “AKP’nin de arka bahçesi olmayacak. Milletin bahçesi, bahçe milletin kalacak.”dedi.