EVETʹÇİLERDEN BÜLENT ARINÇA TEPKİ

EVETʹÇİLERDEN BÜLENT ARINÇA TEPKİ
SP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demircandan Bülent Arınça tepki
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demircan; "Referandumʹda Evetʹlerin yüzde 99ʹu Ak Partiʹnindir" diyen Bülent Arınçʹa tepki gösterdi.
 
Demircan; Başbakan Yardımcısı Arınçʹın bu yaklaşımını "İstismar" ve "Millet oylarını zimmete geçirme teşebbüsü" olarak nitelendirdi. Arınçʹı ucuz açıkgözlülük yapmakla da suçlayan Demircan şu değerlendirmeyi yaptı: "Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç; "Evet lerin % 99ʹu Ak Partiʹnindir" iddiasında bulunmuşlar.
Bu tavır ve iddia anayasa değişikliği gibi partilerin oylanmadığı bir referandumda çıkacak oyları, şimdiden parti adına kaydetme kurnazlığına kalkışmaktır. Bu evetler anayasa değişikliğine evettir. Asla AKP iktidarına değil. Bu oylar 12 Eylül darbe anayasasının getirdiği vesayetçi oligarşiye karşı demokrasi yanında yer alan sağduyulu milletin oyları olacaktır. Bu yapılan, milletin anayasa ile ilgili oylarını parti hesabına zimmete geçirme teşebbüsüdür. Başından beri AKP nin böyle ucuz açıkgözlükler yapmasını bekliyorduk. İşin sonunu bekleyemeden ağızlarındaki baklayı çıkarmış bulunuyorlar.