ESNAF SİFTAH ETMİYOR

ESNAF SİFTAH ETMİYOR
Hasan Çalış, Esnaf ziyaretlerimiz sırasında siftah yapmayan pek çok sayıda esnafımıza rastladık dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, köylerde tarım ve hayvancılık alanında yaşanan sıkıntıların, çarşı-pazar esnafını çok kötü bir şekilde etkilediğini belirterek, “Esnaf ziyaretlerimiz sırasında siftah yapmayan pek çok sayıda esnafımıza rastladı” dedi.
 
MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu ve parti teşkilatı üyeleri ile birlikte seçim çalışmalarını esnaf gezerek sürdüren Karaman Milletvekili Dr. Hasan Çalış, esnaf ve sanatkar kesiminin ekonomik kriz altında ezildiğini ifade ederek, bu kesimin iktidar partisi tarafından işinin başında işsiz hale getirildiğini vurguladı.
 
Karaman Milletvekili Dr. Hasan Çalış üreticinin de, tüketicin de iktidar partisinin yanlış ekonomi politikaları alnında ezildiğine işaret ederek,”Tüm umudunu dokuz yıl boyunca iktidara bağlayan kesimlerin umutları tükenmiştir. Fakirleşen ve yoksullaşan toplum her geçen gün bir önceki günü, her geçen yıl da bir önceki yılı arar olmuştur. Bu iktidar içi boş vaatlerle ve kurumlarla kavga ederek dokuz yılı heba etmiştir. Şimdi yine boş vaatlerle ve hayali yatırımlarla vatandaşlarımızdan oy istemekteler. Burna sakın inanmayın.” şeklinde konuştu.
 
Geçim sıkıntısı altında kıvranan, işçi, memur, emekli, esnaf ve çiftçi kesiminin bu seçimde boş vaatlere kanarak oy vermeyeceklerini de hatırlatan Hasan Çalış, vatandaşlarımızın dokuz yıllık AKP iktidarında unutamayacakları pek çok sıkıntı yaşadıklarını açıkladı.
 
Vatandaşlarımızın sandık başına giderken dükkânlarını siftah yapmadan kapattıkları günleri unutmayacaklarına dikkat çeken Karaman Milletvekili Dr. Hasan Çalış, “Köylümüz, yem pahalı diye koyununu kuzusunu, ineğini, orman yasak diye kıl keçisini nasıl ucuza elden çıkarıp sattığı günleri unutmayacak. Traktörüne mazot koyamadığı günleri, tarlasına gübre atamadığı günleri, emeğini nasıl ucuza sattığı günleri de unutmayacak. İşçi, memur ve emekli kesimi de maaş günü maaşını bankanın birisinden alarak diğer bankaya borcuna yatırdığı günleri unutmayacak. İşini ve aşını kaybedenler de yıllardır aramalarına rağmen iş bulamayan vatandaşlarımız da o günleri unutmayacak. Akşam eve eli boş giderek eşinin ve çocuklarının yüzüne bakamayan babalar da yaşadıkları o acı günleri unutmayacak. Karar anında bunlar hep aklına gelecek ve oyunu ona göre kullanacaktır.” diye konuştu.