ERTUĞRUL; Akpʹnin darbesine engel olmalıyız

ERTUĞRUL; Akpʹnin darbesine engel olmalıyız
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ahmet Ertuğrul, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün yayınladığı bildiriyi yorumladı.
Cumhuriyet Halk Partisi Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul, yaptığı yazılı açıklamada, “7 Haziran 2011 ve 27957 sayılı Resmi Gazetede çıkan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün yayınladığı yer altı suyu ölçüm sistemleri yönetmeliği ile çiftçimizin kullandığı suya ölçüm cihazları aracılığıyla sınırlama getirilmektedir. Ölçüm cihazları çiftçimiz tarafından temin edilecektir. Cihazlar ön yüklemeli olacaktır, çiftçimizin kullanacağı su miktarı DSİ tarafından belirlenecektir. Bu uygulama ile çiftçimizin karşılaşabileceği sorunlar şunlardır.
1-Bu uygulamada ön yüklemeli kartlardan çiftçiden su parası istenecektir. Zaten dünyanın en pahalı elektriği ve mazotu ile çiftçinin elde ettiği suda ayrıca ücretlendirilecektir.
2-DSİ objektif kurallar uygulamazsa torpilli çiftçiler meydana gelecek aynı bitkiyi ekmiş aynı miktarda arazisi bulunan çiftçilerden biri kayırılabilir veya yandaşa daha fazla su verilebilir.
3-Karaman ovasında yetiştirilecek ürün gamı zayıflatılarak sadece bir veya iki tür ürün ekilebilir hale gelecektir.
 
4-Yıllara göre yağış rejiminin ve hava sıcaklığındaki değişiklikler iyi hesaplanmazsa bitkinin suya ihtiyacı varken sular kesilecek ve çiftçinin ektiği ürün tarlada kalacaktır.
Yukarıda ele aldığımız çiftçimizin başına gelebilecek sorunları çiftçimiz iyice idrak edip, AKP hükümetinin çiftçiye son hançeri saplamasını engellemek zorundadır. 12 Haziran seçimleri çok iyi bir fırsattır. Artık AKP’nin çiftçimizin hayatıyla oynamaktan vazgeçmesi sağlanmalıdır. İnsanlığın en önemli ihtiyacı su ve havadır bu önemli iki unsurdan birinin ücretlendirilmesinin yolu açılmıştır. Eğer bu hükümet devam ederse korkarız ki içimize çektiğimiz hava da bir sonraki seçime ücretlendirilecektir” dedi.