ERBAKANʹDAN SONRA SAADETİN DURUMU

ERBAKANʹDAN SONRA SAADETİN DURUMU
Saadet son ankette baraja çok yakın!
Milli Görüşʹün Lideri Saadet Partisiʹnin Merhum genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakanʹın vefatından sonra Partiʹnin başına geçen Prof. Dr. Mustafa Kamalak teşkilatına Erbakan hocayı aratmayacak bir şekilde gece gündüz çalıştırıyor.
 
Başarılı bir seçim kampanyası yürüten Saadet Partisiʹnin yükselişi anketlere de yansıyor. Yapılan son ankette oy oranını yüzde 7.2ʹye çıkaran Saadet Partisiʹndeki tırmanış dikkat çekiyor.
 ORC araştırma şirketi, 27 - 31 Mayıs 2011 tarihleri arasında Türkiyeʹyi temsil eden 34 ilde toplam 5173 kişi ile yüz yüze görüşerek yaptığı araştırmayı duyurdu. Cinsiyet, yaş, eğitim ve gelir kotası uygulanarak yapılan araştırmaya göre baraja en yakın parti Saadet Partisi.
 
ORCʹnin kapsamlı son anketine göre Saadet Partisi oylarını 7.2ʹye çıkardı. ORCʹnin bir önceki anketinde Saadet Partisiʹnin oyları bir hafta önce 6.8 olarak açıklanmıştı.
 
Anketlerde oylarını sürekli arttıran Saadet Partisiʹnin Türkiye genelinde yapmış olduğu mitinglerdeki coşku da bu yükselmeye işaret ediyor. Uzmanlara göre, televizyonlar başta olmak üzere medya kuruluşlarının Saadet Partisiʹnin seçim çalışmalarını göstermemekteki kararlılığına rağmen, yükselişin baraja yaklaşmasında Saadet teşkilatlarının birebir çalışmalarının ve yürütülen başarılı kampanya rol oynuyor.
 
Baraja en yakın Saadet Partisi
 
ORCʹnin anket analizinde ise; "Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki Cumhuriyet Halk Partisiʹnin yaptığımız tüm araştırmalarda olduğu gibi bu araştırmamızda da, Deniz Baykalʹın genel başkanlığındaki döneme göre, CHP oylarını arttıramadığı gözlemlenmiştir. Saadet Partisiʹnde yükseliş trendi devam etmektedir. AK Parti, CHP ve MHPʹnin dışında yüzde 10 seçim barajına en yakın parti % 7,2ʹlik oy oranıyla Saadet Partisiʹdir." denildi.
 
A&G araştırma şirketinin başındaki isim Adil Gür, Tarafʹa konuşurken yaptığı anket hakkında bilgi vermedi ancak son haftada dengelerin değişebileceğini söyledi. Gür, "Örneğin 2009 yerel seçimlerinde AKPʹnin oyu yüzde 45 civarında görünüyordu. Ancak son bir hafta içinde yüzde 40ʹın altına düştü. Keza referandumda da birkaç gün kala seçmenlerin tercihlerinin değiştiğini gözlemledik" dedi.
 
KONDAʹnın sahibi Tarhan Erdem ise anket ortalamalarının alınmasının her zaman doğru sonuçları yansıtmayabileceğini söyledi. Erdem, "Şimdiden bir açıklama yapmam doğru olmaz. Biz de 9 haziranda yaptığımız çalışmanın sonuçlarını kamuoyuna duyuracağız" dedi.