ELVAN, REFERANDUM ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

ELVAN, REFERANDUM ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR
AK Parti Karaman Milletvekili ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, referandum çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürüyor.
AK Parti Karaman İl Başkanı Süleyman Atik ve partililerle birlikte gündüz esnafları, teravih namazından sonra da geç saatlere kadar parklarda oturan vatandaşlara yeni anayasa değişiklik paketini anlatan Milletvekili Elvan, insanlar üzerinde çok olumlu bir hava olduğunu söyledi. Referandumla ilgili olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Milletvekili Elvan, "Her gün öğle saatlerinde başladığımız referandum çalışmamızı iftardan sonra da sürdürüyoruz. İnsanlara yeni anayasada neler var onları tek tek anlatıyoruz. İnsanlar üzerinde çok olumlu bir hava olduğunu görüyoruz" dedi.
18 günlük çalışma süresinde binlerce insana yeni anayasayı anlattıklarını ifade eden Elvan, "Halkımızı yeni anayasa hakkında bilgilendirmemiz onları çok memnun ediyor. İnsanlar bu referandumun bu anayasa değişiklik paketinin kendisini daha güçlü kılacağını ülkenin gelişmesine, kalkınmasına, büyümesine, bu demokratik atılımın önemli katkılar sağlayacağını düşünüyor. Biz de Ramazan olmasına rağmen insanlardan bunu duyunca zevk ve heyecanla çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"KARAMANʹDA HALKIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU ʹEVETʹ DİYOR"
Referandum çalışmalarında görüştükleri vatandaşların büyük bir çoğunluğunun yeni anayasaya ʹEvetʹ dediğini dile getiren Milletvekili Lütfi Elvan, "Evet diyen vatandaşların tamamı anayasa değişikliği paketinin içerisinde neler var en ince detayına kadar biliyorlar. ʹHayırʹ diyen vatandaşlarımız çok az olmasına rağmen değişiklik paketinin içerisinde ne olduğunu bilmediklerini görüyoruz. Onlara ise özellikle değişiklik paketinin içerisinde neler olduğunu detaylı olarak anlatmaya çalışıyoruz. ʹHayırʹ deyip
de referandum paketinin içerisinde olanları öğrendikten sonra ʹEvetʹ diyecek olan çok sayıda vatandaşımız var. Birçok kesim ise yapılacak olana bu referandumu genel seçim havasında görmüyor. Farklı partilere geçmişte oy vermelerine rağmen yeni anayasa paketine ʹevetʹ diyecek olan Karamanʹda çok sayıda insan var" diye konuştu.

"HER GEÇEN GÜN DAHA DA İLERİ BİR NOKTAYA DOĞRU İLERLİYORUZ"
AK Parti olarak 2003 yılından bu yana demokratikleşme, demokrasinin geliştirilmesi, temel hak ve hürriyetlerin geliştirilmesi konusunda çok önemli adımlar attıklarını da belirten Elvan, "Her geçen gün daha da ileri bir noktaya doğru ilerliyoruz. Gerçek anlamda çağdaş demokrasilerde ne var ise Türkiyeʹnin de sahip olması gerektiğine inanan ve bunu uygulamaya çalışan bir hükümetimiz var. Evet, bu yapılan değişiklikler yeterli değil. Ama bu değişikliklerden sonra gerçekten 12 Eylülʹün izlerini tamamen
ortadan kaldırıcı bir anayasa değişikliğini mutlaka biz gerçekleştireceğiz. Vatandaşımızın bu konuda en ufak bir kaygısı olmasın" dedi.
Yakınlarıyla birlikte parkta oturan bir kadının "kırsal bölgedeki kadınlar çok eziliyor ben onun için ʹEvetʹ diyeceğim" şeklinde konuşması ise Milletvekili Elvanʹı memnun etti. Milletvekili Lütfi Elvanʹın yaptığı referandum çalışmalarının akşamki bölümüne Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu da eşlik etti.