ECZACILAR ANAHTARLARINI SGKNIN KAPISINA BIRAKTI

ECZACILAR ANAHTARLARINI SGKNIN KAPISINA BIRAKTI
Karamanda eczacılar, ilaç sektöründe uygulanan tasarruf tedbirlerini protesto etmek amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) il binası önünde anahtar bıraktı.
Eczacılar Odası’nda toplanan eczacılar, eylem öncesinde Cumhuriyet Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Karaman Eczacılar Odası Başkanı Osman Ünsal, her geçen gün sağlığa erişim hakkı ve sağlık hizmeti sunma olanaklarının ellerinden alındığını iddia ederek, “Bizler sağlıkta israfa karşıyız, ama sağlıkta akılcı olmayan tasarrufa da karşıyız.
Tasarruf adı altında hastalarımızın muayene ücreti, fark ücreti, mükerrer ücret ödemesini adil bulmuyoruz.
Sosyal devlete ait bir olgu olarak görmüyoruz. Bizler İlaç fiyat düşüşüne karşı değiliz, ama düşüşün bedelini hastalarımız ve eczanelerimizin ödemesine de karşıyız. Muayene ücretlerini artıran, birinci basamak sağlık hizmetlerini paralı hale getiren, sağlık çalışanlarının güvenceli çalışma haklarını ortadan kaldıran, eczaneleri kapatmaya zorlayan ve kamu hastanelerini işletme haline dönüştüren bir yaklaşımın sağlıkta ‘tasarruf’ değil yıkım oluşturduğuna inanıyoruz” dedi.
Açıklamanın ardından Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü önüne gelen eczacılar anahtarlarını SGK’nın giriş kapısına bıraktı.