DEVLET ULUSLARARASI SERMAYENİN TAHSİLDARI HALİNE GELDİ

DEVLET ULUSLARARASI SERMAYENİN TAHSİLDARI HALİNE GELDİ
HAS Parti Karaman Milletvekili Adayları Av. Abidin ÇAĞLAYAN ve Mehmet MACİT partililer ile birlikte Taşeli bölgesinde gezilerine devam etti.
Çağlayan ve Macit birlikte yaptıkları basın açıklamasında; “Fısher’in gönderdiği Derviş tarafından başlatılan ve Ak Parti hükümetleri tarafından da harfiyen uygulanan ekonomik model ile TEZGAH DAĞILMIŞTIR. Türkiye ekonomisi, IMF, bağımsız merkez bankası, üst kurullar, yabancı sermaye baskısı ve özelleştirme aracılığıyla küresel finans kapitalizminin en rahat operasyon yapabildiği ve en yüksek gelir sağladığı bir yapıya dönüştürülmüştür. Bunun sonucunda hem üretim, hem de tüketim dışarıya bağımlı hale gelmiştir. Eskiden sadece devlet borçlu iken şimdi herkes borçlu duruma gelmiştir. Bu program ülkemizin yıkım programıdır.
 
Bu yıkımların halkımızın gündelik hayatındaki karşılığı şu şekildedir:
İşi olan işini, tezgâhı olan tezgâhını kaybetmiştir.
İşini kaybetmeyen ise taşeronculuk uygulaması ile daha düşük ücrete çalışmaya etmeye mecbur kalmıştır.
Herkes kendisine ait olmayan kaynaklardan tüketmeye başlamıştır, yani borçla finanse edilen bir saadet zinciri oluşmuştur.
Toplumun %90’nı yardımlarla, desteklerle geçinmeye mahkûm edilmiştir.
Toplumun %95’i kredi karttı ve kredilerle bir şekilde borçlandırılmıştır.
BÖYLECE YURTTAŞ MÜŞTERİ, DEVLETTE ULUSLARARASI SERMAYENİN TAHSİLDARI HALİNE GELMİŞTİR.
 
Çağlayan ve Maçit, HAS Parti olarak iktidar olduklarında ekonomi politikalarını IMF kontrolünden kurtaracağız. Üretimde kota ve kısıtlamaları kaldıracağız. Yok edilmiş olan tarım ve hayvancılığı destekleyerek yeniden ihya edecek ve ithalatçı konumdan ihracatçı konuma geçireceğiz.
Tarımsal destekleri iki katına çıkaracağız. Destekler alan bazlı değil, ürün bazlı olacak. Et ve Balık Kurumu, Süt ve Yem Endüstrileri Kamu sosyal Teşekkülleri (KST) olarak yeniden kurulacak. Motorin, gübre ve zirai ilaç üzerindeki vergiler kaldırılacak. Üretici birlikleri desteklenerek güçlendirileceğiz.
Esnaftan var olan tüm vergiler kaldırılarak, sadece gerçek usulden % 1 oranında vergi alınacaktır. Halk bankası esnaf bankası halene getirilecek. AVM’ler şehir dışına çıkarılacak.
Açlık sınırının altındaki her haneye 600 TL vatandaşlık maaşı ödenecek, en düşük maaş alan Bağ-Kur emeklisine 400 TL, SSK emeklisine 150 TL zam verilecek, net asgari ücret 870 TL olacak” dediler.
 
HAS Parti Karaman milletvekili adayları açıklamalarında, “gezdikleri esnafından, köylüsüne kadar toplumumuzun tüm kesimlerinden Genel Başkanımız Sayın Prof.Dr.Numan KURTULMUŞ’un ve HAS Partinin büyük takdir aldığına şahit olduklarını, İnşallah bu takdirin en kısa sürede tasvibe döneceği sinyalini aldıklarını, aslında milletimizin Genel Başkanımız Sayın Prof.Dr.Numan KURTULMUŞ’a ve HAS Partiye hazırlanın gelecek iktidar sizsiniz sinyalini verdiğini gördüklerini” ifade ettiler.