Demirtaşʹtan birkaç Mehmet yorumu

Demirtaşʹtan birkaç Mehmet yorumu
Demirtaş, "Birkaç Mehmet ölüvermiş ne olacak? Yeter ki tatiliniz yarıda kesilmesin"

 BDP lideri Selahattin Demirtaş, terör konusunda Meclisʹteki olağanüstü toplantıya katılmayan AK Partiʹyi eleştirdi. Demirtaş,ʹBirkaç Mehmet ölüvermiş ne olacak? Yeter ki tatiliniz yarıda kesilmesinʹ dedi.

"FEZLEKE HAZIRLAYIP GÖNDERİRLER"

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMMʹde düzenlediği basın toplantısında, AK Parti TBMM Grubuʹnun, Meclisʹin olağanüstü toplantıya çağrılması karşısında Genel Kurulʹa katılmamasını eleştirdi.

Genel Kurulʹda hükümet sıralarının boş olduğunu anımsatan Demirtaş, "AKPʹye göre bugün parlamentoda olmak, PKKʹya yardım yataklık yapmak, propagandasını yapmakmış. Herhalde AKPʹnin savcıları, özel yetkili mahkemeler, bugün Genel Kurulʹa katılan milletvekilleriyle ilgili örgütün propagandasını yaptıkları iddiasıyla fezleke hazırlayıp gönderirler artık."dedi.

Geçmişte bütün sorunların Parlamento çatısı altında çözülmesi gerektiği ve Parlamento çatısı altında konuşulmayacak hiçbir sorun olmadığını ifade edenlerin, bugün ortada olmadıklarını dile getiren Demirtaş, şöyle devam etti:

"BİRKAÇ MEHMET ÖLÜVERMİŞ NE OLACAK"

ʹʹBirkaç Mehmet ölüvermiş ne olacak? Yeter ki sizin tatiliniz yarıda kesilmesin. Birkaç Mehmet ölüvermiş ne olacak? Parlamento niye toplansın ki. Bugün ortaya çıkan tablo gösteriyor ki AKP, sadece bu parlamentoyu kendi iktidar çıkarları için bir araç olarak görüyorʹʹ

Selahattin Demirtaş konuşmasının devamında, kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygünʹün bir an evvel serbest bırakılmasını istediklerini de yineledi.