CÜBBELİ HOCAʹDAN ERBAKANʹA ÖVGÜLER

CÜBBELİ HOCAʹDAN ERBAKANʹA ÖVGÜLER
Cübbeli Ahmet Hoca Her Cuma Flash Tvde yayınlanan Sohbetler programında siyasetin merkezini sarsacak açıklamalarda bulundu. Cübbeli Ahmet Hoca şunları söyledi;
DUYURU.!!!
 
 MİLLİ GÖRÜŞ LİDERİ SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI PROF. DR. NECMETTİN  ERBAKAN 29 KASIM PAZARTESİ (BU AKŞAM) STAR TVʹDE UĞUR DÜNDARʹIN SUNDUĞU ARENA PROGRAMINA KATILACAKTIR.
 
Cübbeli Ahmet Hoca Her Cuma Flash Tv’de yayınlanan Sohbetler programında siyasetin merkezini sarsacak açıklamalarda bulundu. Cübbeli Ahmet Hoca şunları söyledi;
 
 
 
YOUTUBE VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN:
 
 
Sunucu: Bugün Cuma günüydü. Saadet Partisi’nin Genel Başkanı, Eski Başbakan Sayın Erbakan Eyüp Sultan Camii’nde Cuma namazı sonrasında çıktı, bir konuşma yaptı, seçim dönemini de başlattı zannediyorum. Çok iyi takip etme fırsatım olmadı, ne söylediğini tam dinleyemedim ama sonuç itibariyle Erbakan Hoca seçim startı verdi Camiinin bahçesinden, avlusundan, ne diyosunuz?
Cübbeli Hoca: Allah hayırlı, mubarek etsin. Yani şimdi kimileri çok yaşlı felan gibi itirazlar ettiler. Uygun değil bu itirazlar. Muhim olan akıldır. Akıl yaşta değil baştadır lafını tersten kullanırsak (okursak) buraya da kullanabiliriz. Yani akli muhakeme yerinde.

Sunucu: Seçim çalışması gerektirdiği fiziki canlılık bakımından…
Cübbeli Hoca: Bilmiyorum, bu akşam haberlerde rastladım; “Bir ay içinde doktorlar beni düzeltcek” dedi. Özel doktorlar geldi, dedi. Öyle bişey de söyledi haberlerde. heralde Arena’da çıkacakmış. Bi uzun konuşma yapacağı yapmış heralde de pazartesi yayınlanacakmış, ondan bölümler vardı haberlerde…
Sunucu: Çok sıkı takip ediyorsunuz Hocam
Cübbeli Hoca: Yani inşallah iyileşsin tabiki, kıymetli bir deha, çok büyük bir ilim adamı, bilim adamı, yani manevi bi ağırlığı olan bi ALLAH DOSTU, nur gibi nurani bi hal var, dimi efendim pudra sürmekten bu nur bulunmuyor yani bunlar pudra sürmekle, makyajla olcak işler değil. Yani gece namazını kaçırmaz diye bildiğimiz, teheccüdü var, zikri var, duası var, kıymetli bi insan. TÜRKİYE İÇİN BULUNMAZ Bİ DEĞER. Allah yolunu açık etsin, Allah hayırlı, mubarek etsin.
Tabi ben yaş sorununu görmüyorum. Yani yaşında bi sorun görmüyorum. Çünkü konuşma yerinde, aklı muhakeme va hafıza yerinde olduktan sonra ne konuştuğunu bilen bi insandan istifade edilmesi lazım.

Sunucu: Peki önümüzdeki günlerde Halkın Sesi Partisi de seçimlere yetiiştirmek için ilk kongresini yapacak. Numan Bey için ne diyorsunuz?
Cübbeli Hoca: Allahu Teala “ayrılmayın” buyuruyor. Yani bir dağınıklık oluyor. Tabi Hoca akli denge ve muhakemesi yerinde bi insan. Hani burda ayrılmayı mucip ne var? Ben bunu anlayamadım. Ayrılmanın sebeb-i mucibinin izah edilmesi lazım. Yani burda efendim ancak bi yanlışlık olur, yani bizim açımızdan bir gayri meşruluk tespit edilir, bişe olur felan da… Ne olursa olsun kör taklitçiliğe biz de karşıyız. Ama ssebep belirtilmeden sudan bahanelerle; niye birleşildi, niye ayrılındı, niye gelindi, niye gidildi halk ta bundan rahatsız oldu, tedirgin oldu. Bizim kanaatimiz; Hoca’ya vefalılık yapılmalı idi.

Sunucu: Yani Numan Bey’in vefasızlık yaptığını düşünüyosunuz.
Cübbeli Hoca: Hoca’ya vefalı olmak lazım idi. Bu işler sabır ister. Efendim, burayı bir MANEVİ OCAK olarak görmek lazım, diğerlerinde faklı düşünmek lazım. Çünkü bu insan bi eğitmen gibi bu insanlara bi şuur verdi, eğitti. Bir çok şeyi O’ndan öğrendiler. Bizim gibi değil, bizim Mahmud Efendi Hazretleri’yle siyasetle alakamız yok, bizim vefalılığımız farz, o ayrı bişey. Ama öbür noktada da namazında, abdestinde… İslami değerlerde Ahde Vefa’nın önemi var. ” Sözünüzü tutun, sözünüzden sorulacaksınız” diyor Kuran.
E tabi daha evvelde çok söz verenler oldu. Bunun sebebi sorulur adama! Ayrılmanın sebebi ne? “Efendim biz ilerleyemiyoruz” veya “iktidar olamıyoruz” gibi sebeplerle olmaz. Yani bir büyüğe başvurulduysa…

Sunucu: Tasavvuf geleneğinde, dini gelenekte bu böyledir ama…
Cübbeli Hoca: Dinide de öyle olmaktan çıktı. Dinide de o vefa kalmadı. vefa bi semtin adı kaldı, boza içmeye gidiyorlar yoksa orda da kalmadı. Adam hemen herkes bi biri devrilse de ben geçsem beklentileri var yani… Dinide de post kavgaları, bu kadar tekkeler, bu kadar şeyler, bunlar var…

Sunucu: Yani böyle içindeymişsiniz de yaşıyormuşsunuz gibi söylüyorsunuz.
Cübbeli Hoca: Yok yaşıyormuş gibi değil. Yani bi insan yaşlanınca, şu olunca, bu olunca…

Sunucu: Sanki Hakkel Yakin biliyomuş gibi…
Cübbeli Hoca: Yani ben çok vefaya iman etmiş ve büyüklere çok tazim ve saygı üzere yetiştirilmiş, bi de kendim bunu içimde hazmetmiş, sindirmiş biri olarak vefadan yanayım. Sabırdan yanayım. Sabrın sonu… Beklenilip de vefalı şekilde hizmet edilirse Allah ne istikballer, ikballer çıkarır ama vaktinden önce hareket edenler biraz mahrumuyitle cezalandırılır manevi kaderlerde..