CHPʹNİN ANKETİNDEN ÇIKAN SONUÇ

CHPʹNİN ANKETİNDEN ÇIKAN SONUÇ
Gürsel Tekin dün AK Parti ile fark 1 demişti... İşte o anket..
Gürsel Tekin dün AKP ile fark 1 demişti, bugün CHPʹnin önde olduğunu açıkladı. 67 bin kişiyle yapılan ankete göre AK Partiʹnin Doğuʹdaki kalesi artık CHPʹnin!
 
CHP’nin 67 bin seçmenle yaptırdığı ankete göre partinin oylarında çok büyük bir patlama var. Aynı şekilde AK Parti de ise büyük bir düşüş görünüyor.
 
Dün Sabah yazarı Mahmut Övürʹe, CHP ile AK Partiʹnin arasında bir puan fark olduğunu söyleyen CHP’nin Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bugünse Sözcüʹye partisinin 1 puan önde olduğunu söyledi.
 
Gürsel Tekin, kimin yaptığı belli olmayan gizemli anketle ilgili bilgiler de verdi. Erzurumʹda bulunan Tekin, 37 ilde 67 bin kişiyle yapıldığını belirttiği ankete dayanarak "CHP’nin 1980 sonrası hiç milletvekili çıkaramadığı Erzurum’da yakaladık." dedi.
 
Tekin adını açıklamadığı bir anket firmasının 67 bin seçmenle yaptığı anketin detaylarını açıkladı:
 
CHP 38, AK PARTİ 37
 
- Anketi uzun süredir Türkiye’de ciddiyeti saygınlığı olan bir firma 37 ilde yaptı. 67 bin kişiyle birebir yüz yüze yapıldı. Henüz detayları yok.
 
- Kamuoyu yoklamasında bir puan ile AKP’ye fark attık. Sonuçlara göre yüzde 38 CHP, yüzde 37 ise AKP.
 
ERZURUM ARTIK AKP KALESİ DEĞİL
 
- Türkiye’nin büyük bir bölümünü kapsayan bir anket. Batı, Kuzey, Güney ve Doğu illerinin bir bölümünde ve köy köy, il il gezilerek yapıldı. Güneydoğu illerinin önemli bir kısmında biraz eksiklik var.
 
- Ben sonucu biliyordum. Anadolu’nun tüm illerini geziyoruz. Erzurum AKP’nin kalesiydi, artık değil bu çok net görünüyor.
 
TEELFONLA YAPILAN ASPARAGAS ANKET DEĞİL
 
- Köy, kasaba birebir insanlarla yüz yüze konuşuldu. Öyle telefonla yapılan asparagas bir anket değil.
 
Daha temkinli, doğru davranan firmalarla çalışıyoruz, bu anketleri yaptırırken. AKP’yi göklere çıkaran diğer firmaların ne iş yaptığına bakmamız lazım. Asıl sorun orada.
 
haber7