CHPDEN VUSLAT UYARISI

CHPDEN VUSLAT UYARISI
CHP Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul 738. Vuslat yıldönümü için Karaman Belediyesini uyardı.
CHP Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul Karaman Belediyesi ve İl Kültür Müdürlüğünün Vuslat yıldönümüne önem vermemesini şikâyet etti.
Ahmet Ertuğrul geçen seneki Dil Bayramı gibi olmaması konusunda uyararak şunları söyledi, “Konya`da 7–17 Aralık tarihlerinde Hz. Mevlana`nın 738. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri yapılacaktır, bilindiği gibi daha önceki yıllarda Karaman’da da bu etkinliklerden birkaç gün önce Karaman Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen anma törenleri olmakta idi, ama ne hikmetse bu törenlere artık eskisi gibi sahiplenmemekte ve bugüne kadar herhangi bir hazırlık Yapıldığını görmemekteyiz.
Bu umursamazlığın İlimiz için büyük değeri olan Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre yi anma törenlerinde sirayet etmesinden endişe etmekteyiz, çünkü Sayın Belediye Başkanımız Kamil Uğurlu geçen yıl İstanbul dan hareket eden Türkçe treni için aynen şu açıklamayı yapmıştı
"Trenimiz Bilecikʹte duracak hemşerimiz olan Şeyh Edibaliʹ yi ziyaret edeceğiz. Eskişehirʹde de Yunus Emreʹye selam vereceğiz.’’bunun sonucunda Karamanlı Yunus söylemimizin yerine
Eskişehirli Yunus olmasına kendimiz katkı vermiş bulunmaktayız onun içindir ki Hz. Mevlana, Yunus Emre ve Türk Dil Bayramının Karaman Halkı için değerini unutmamalı ve gereken özeni göstermeliyiz.”