CHPʹDEN SARIVELİLER MİTİNGİ

CHPʹDEN SARIVELİLER MİTİNGİ
Chp İl Örgütü,eski İl Başkanları ve Fikret Ünlü Kazancı ve Sarıveliler de miting düzenledi
Hafta sonu seçim çalışmalarına Ermenek,Sarıveliler ve Başyayla ve köylerinde devam eden Chp İl Örgütü,eski İl Başkanları ve Fikret Ünlü Kazancı ve Sarıveliler de miting düzenledi.
Bölgede yoğun bir sevgi seli ile karşılanan Fikret Ünlü yaptığı açıklamada; 
Her yurttaşın bu ülkenin onurlu bir bireyi olduğunu ve yoksulluğun kader olarak görülmemesi gerektiğini, CHPʹnin her yurttaşa aş ve iş götüreceğini söyledi.

Aile sigortasının kaynağıyla ilgili olarak da Ünlü, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları hariç devlette 14 kuruluşun sosyal yardım yaptığını, bu kuruluşlarda yüzlerce memurun çalıştığını ve hepsinin de bütçesi olduğunu anlattı.

Aile Sigortası Projesi kapsamında ayda 600 lirayı yoksul hanedeki kadının banka hesabına yatıracaklarını, kadının,işçi, memur veya emekli gibi her ay bankaya giderek parayı çekeceğini, bunu devletten başka kimsenin bilmeyeceğini anlatan Fikret Ünlü, böylece o kadının da kendisine dayatılan yardımı kabullenmek yerine bakkala giderek, istediği ve ihtiyacı olan ürünü alabileceğini belirtti.

Fikret Ünlü Türkiyeʹde önce bir yoksulluk envanteri çıkarılıp, yoksulların belirleneceğini, ondan sonra da o ailelere düzenli yardımlara başlayacaklarını vurgulayarak, devletin ya da belediyenin işçi alımı sırasında yoksul ailelerin bireylerine öncelik tanınacağını da bildirdi.

Yeşil kartın iptal edilmeyeceğini, bu uygulamanın aynen devam edeceğini de aktaran Ünlü, o ailelerin sağlık güvencesinin de yine aile sigortası tarafından sağlanacağını söyledi.

Ünlü, bu projenin hayata geçirilmesinden sonra hakkı olmayanlara ödeme yapıldığının tespiti durumunda, söz konusu rakamın o yanlışı yapan kamu görevlisinin aylığından kesileceğini belirtti.

Fikret Ünlü "Bu ülkede çocukların yatağa aç girmemesi için çaba harcayan bir siyasal anlayışın sahibiyiz. Aile sigortası onun için çok önemli" dedi.

"40 yıllık hasreti halkın iktidarında biz bitireceğiz. 40 yıldır aile sigortası çıkmıyor. Taahhüt etmişsiniz, parlamentodan yasa çıkarmışsınız hiçbir siyasi iktidar buna cesaret edememiş. Çünkü yoksulları kendi arka bahçesi haline getirmek istiyorlar, yoksulları siyasal sömürü alanı haline getirmek istiyorlar. Aile sigortasını getireceğiz. Uluslararası Çalışma Örgütüne 40 yıl önce verdiğimiz sözü yerine getireceğiz."

"Yaşlıların, yoksulların, özürlülerin dramını aile sigortası ile bitireceğiz. Topluma güven, huzur ve barış getireceğiz. O açıdan çok önemli bir proje. Bu projeyi halkın, yoksulların desteğiyle hayata geçirmek istiyoruz. Yoksullar oy versin, sahip çıksın istiyoruz. Yoksullar, ʹSosyal devlette artık bizim de sesimiz olmalı. Biz de sandıklarda bizi düşünen siyasi partiye oy vermeliyizʹ diyebilmeli. Demokrasi budur. Yoksul ailelerin, gelecek kaygısı taşıyan bütün ailelerin desteğini bekliyoruz."dedi.