CHP MEYDANDA AKPʹYİ ELEŞTİRDİ.

CHP MEYDANDA AKPʹYİ ELEŞTİRDİ.
CHP Karaman geçnlik kolları AKP iktidarının Hukuku hiçe saydığını söyledi.
Atatürlk Parkında basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kolları olarak AKP İktidarıın 8 yılda defalarca hukuku hiçe saydığını söyledi.
 
CHP Karaman Gençlik kolları başkanı Barış Doğan ve Gençlik kolları yönetimi ile birlikte Atatürk Parkında yaptığı açıklama da yasadışı dinlemelerin akp iktidarında alışkanlık yaptığını iddia etti.
Barış Doğan basın açıklamasında şunları söyledi, "Toplumu ve özellikle gençliği derinden etkileyen haksızlıklar karşısında gençliğin sesini, ülkenin dört bir yanında yaptığımız eylemlerle duyurmaya devam ediyoruz.
 
Bu hukuksuzluklara sesimizi yükseltmeyi bir görev olarak biliyoruz. 8 yıllık AKP iktidarı döneminde hukukun hiçe sayılması neredeyse bir alışkanlık haline gelmiştir.
 
Bu hukuksuzluklardan en çok dikkat çekilmesi gereken ise yasadışı dinlemelerdir.
 
Hâkimlerin, sanatçıların, gazetecilerin, emniyet mensuplarının, akademisyenlerin, bürokratların, iş adamlarının, milletvekillerinin kısacası toplumun hemen hemen tüm kesiminin özel görüşmelerinin hukuka aykırı bir biçimde dinlediği bir ülkede yaşıyoruz.
 
 
 
Bu yasa dışı dinlemeler, anayasa ile korunan özel hayatın gizliliği ilkesini hiçe saymaktadır.
 
Diğer yandan kanun adamlarının bile özel görüşmelerinin hukuka aykırı olarak dinlenebiliyor olması, toplumun her kesiminde kendisininde dinlenmekte olduğu şüphesini oluşturmaktadır.
 
Bu durum korku toplumuna giden yolda ilk adımdır.
 
 
 
Toplum konuşmalarımız dinleniyor paranoyasına sürüklenmektedir. Bu nedenle yasadışı dinlemeler, özel hayatın gizliliği iletişim ve ifade özgürlüğü gibi konuların anayasada yer alan sembolik bir ifadeye dönüşmesine neden olmaktadır.
 
 
 
Ortam dinlemeleri, ateş olmayan yerden duman çıkarmanın en iyi yöntemi haline gelmiştir. Toplum bu şekilde sindirilmek istenmektedir. Bu gelişmeler ne yazık ülkemizin faşizme sürüklendiğini göstermektedir. Faşizmin ayak seslerine kulak tıkayamayız.
 
 
 
Korku toplumuna gidişi engellemenin tek yolu , korkmadan hukuksuzluğa karşı sesimizi yükseltmektir.
 
 
 
Tüm arkadaşlarımızı, gençliği ülkemizin içinde bulunduğu durumun farkında olmaya ve geleceğimiz için sesimizi yükseltmeye davet ediyoruz." dedi.