ÇALIŞ; ÜNİVERSİTE SINAVINI KALDIRACAĞIZ

ÇALIŞ; ÜNİVERSİTE SINAVINI KALDIRACAĞIZ
Hasan Çalış, kendi iktidarları döneminde Üniversite sınavını kaldıracaklarını söyledi.
Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir dönemde yaşanmayan ÖSYM’de şifre olayların, bu iktidar döneminde yaşandığını belirterek, kendi iktidarları döneminde Üniversite sınavını kaldıracaklarını söyledi.
 
Seçim çalışmalarını merkezde esnaf gezerek ve köylerde üreticilerle konuşarak sürdüren MHP Karaman Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hasan Çalış, MHP Milletvekili Adayı Hamza Koçak, MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, gittikleri her yerde iktidar için oy istiyor. Gidilen ve gezilen yerde büyük ilgi gören MHP ekibi, kalkınma konusunda yapacakları yatırımlar hakkında bilgi veriyor.
 
Karaman Milletvekili Hasan Çalış, ÖSYM’nin iktidar partisi döneminde güvenilirliğini kaybederek, sınav yapamaz konuma düşürüldüğünü kaydetti. Yapılan sınavlarla ilgili şifre ve  kopya gibi iddiaların ortaya atılması, her kes için kuşku yaratmış ve bu güne kadar da o kuşkuların tam olarak giderilememiş olduğuna işaret eden Çalış, iktidarları döneminde eğitim ve öğretime gereken önemi vereceklerini açıkladı.
 
İlköğretimden itibaren öğrencilere sahip çıkacaklarını hatırlatan Karaman Milletvekili Hasan Çalış, “Bu iktidar kitapları bedava dağıtıyormuş gibi gösterdi. Ardından da her gün öğrencilerden kitapların parasında daha yüksek eğitime katkı paraları istedi. Eğitim alanında sürekli sistem değişikliği yaşandı. Sisteme ne öğretmenler ne de öğrenciler uzun süre ayak uydurabildi.” dedi.
 
Karaman Milletvekili Çalış, Üniversite sınavını kaldıracaklarını da sözlerine ekleyerek, sözlerini söyle sürdürdü: “Öğrencilere ilköğretim süresince beslenme desteği verileceğiz. Orta öğretim ve yüksek öğretimde okuyan gençlerin burs ve kredi imkânları geliştireceğiz. Öğrencilere yurt ve barınma kredisi vereceğiz. Çağdaş standartlarda barınma imkânları oluşturarak, hiçbir öğrenciyi açıkta bırakılmayacağız. Yoksul öğrencilerin kamu yurtlarında ücretsiz barınmaları temin edileceğiz. Yüksek öğretim öğrencilerine yurt ve barınma desteği olarak aylık 100 lira “Barınma Kredisi” vereceğiz. Öğrenim kredilerini işe başlayana kadar erteleyeceğiz.”
 
Kendi işini kurmak isteyen üniversite mezunu gençlere destek sağlayacaklarını da ifade eden Çalış, Projesi uygun bulunan gençlere devlet bankalarından faizsiz kredi imkanı sağlayacaklarını vurguladı.