ÇALIŞ, SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENE KADRO

ÇALIŞ, SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENE KADRO
Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili adayı Hasan Çalış, Sözleşmeli öğretmenlere Kadro sözü verdi.
Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, bizleri yetiştiren ve bu günlere gelmemize vesile olan öğretmenlerimizin bu iktidar döneminde başta kadro olmak üzere pek çok konuda sıkıntı içine düşürüldüğünü belirterek, sözleşmeli öğretmenlere kadro vereceklerini söyledi.
 
MHP Milletvekili Adayı Hamza Koçak ve MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu ve parti yöneticileri ile birlikte Köy, resmi kurum ve esnaf ziyaretlerini sürdüren Karaman Milletvekili Hasan Çalış, AKP iktidarı döneminde;  hakkını alamayan ve mağdur edilen toplumun tüm kesimlerine yönelik hazırlık yaptıklarını ifade etti.
 
Karaman Milletvekili mağdur edilen ve hak ettikleri halde haklarını alamayan kesimlerden birinin de öğretmen kesimi olduğunu hatırlatarak, “Bizleri ve yarınlarımızın teminatı evlatlarımızı yetiştiren öğretmenlerimizin iktidar partisi tarafından geciktirilen haklarını iktidara geldiğimizde biz vereceğiz. Sadece öğretmenlerimizin değil, işsizin de yoksulun da hakkını vereceğiz. ” dedi.
 
Karaman Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hasan Çalış, öğretmenlere yönelik yapmayı planladıkları çalışmaları söyle sıraladı:
 
“Öğretmenlere, araştırma görevlilerine, okutmanlara ve diğer öğretim yardımcılarına araştırma ve kendini geliştirme faaliyetlerine katkı olmak üzere 5000 göstergesinin memur maaş katsayısı ile çarpımı tutarında her ay yaklaşık 310 lira “Araştırma - Geliştirme Tazminatı” vereceğiz. Kadrolu olmayan sözleşme ve geçici statüde çalışan öğretmenleri daimi kadrolara geçireceğiz.”
 
Öğretmenler arasında yapılan kademelendirme nedeniyle oluşan ücret farklılaşmasından yararlanamayan emekli öğretmenlerin de bu düzenlemeden yararlanmaları için intibaklarının yapılacağına da dikkat çeken Karaman Milletvekili Çalış, eğitime hazırlık ödeneğinden eğitim kurumlarında çalışan tüm personelin yararlandırılacağını açıkladı.