ÇALIŞ, KÖYLÜNÜN EMEĞİ PARA ETMİYOR

ÇALIŞ, KÖYLÜNÜN EMEĞİ PARA ETMİYOR
Hasan Çalış, tarım ve hayvancılığın kötüye gitmesinin tek sebebinin iktidar partisi olduğunu belirterek, köylünün ektiğinin, diktiğinin kısacası emeğinin para etmediğini söyledi.
MHP Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, tarım ve hayvancılığın kötüye gitmesinin tek sebebinin iktidar partisi olduğunu belirterek, köylünün ektiğinin, diktiğinin kısacası emeğinin para etmediğini söyledi.
 
Karaman Milletvekili Hasan Çalış, MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, MHP Sarıveliler İlçe Başkanı Mehmet Mutlu ve partililerle birlikte seçim gezilerini Günder, Işıklı, Daran, Koçaşlı, Dumlugöze, Çukurbağ, Civler, Civandere, Ortaköy, Adiller, Göktepe ve Sarıbeliler İlçesi’nde sürdürdü.
 
Karaman Milletvekili Hasan Çalış, mevcut iktidar partisine geçmişte oy verenlerin Karaman’da ve ülkemizde güzel şeyler olsun diye oy verdiğini hatırlatarak, “Milletimiz baktı ki, dokuz yıllık tek başına iktidar döneminde ne Karaman da, ne Işıklı da ve Daran da ne de ülkemizde güzel şeyler olmuş. Ne olmuş bu dokuz yıllık iktidar döneminde köylü borçlanmış, esnaf borçlanmış, işçi, memur ve emekli geçinemez hale gelmiştir” dedi.
 
Hizmet vermeyen, çalışmayan, köylüyü-kentliyi unutan iktidara vatandaşların bu seçimde oy vermeyeceğine de işaret eden Çalış, ülkede nelerin hayal olduğunu nelerin de gerçek olduğunu şu şekilde açıkladı:
 
“Ülkemizde işsizlik arttı. Her Üniversite mezunu üç gencimizden bir kişi işsiz. Hayaldi, gerçek oldu. Benzinin litresi bugün 4022 liraya, mazotun litresi de 3490 liraya yükseldi. Hayaldi, gerçek oldu. Ayvancılık bitirildi. Köylü dahil herkes kurbanda angus kesti. Bu da hayaldi, gerçek oldu. Ahırlarda hayvan, tarlalarda ürün kalmadı. Hayaldi, gerçek oldu. Terörle, teröristle uğraşmadılar keçiyle uğraştıkları kadar. Ülkede keçi kalmadı. Hayaldi, gerçek oldu.  ÖSYM sınavında şifre hayaldi, gerçek oldu. Tek başına iktidar döneminde Karaman’a doğru dürüst hizmet verilemedi. Bu da hayaldi, gerçek oldu. Yoksulluk arttı. Bu da hayaldi, gerçek oldu.” 
 
 Karaman Milletvekili Hasan Çalış, neyin hayal neyin gerçek olduğunu vatandaşların çok iyi bildiğini de sözlerine ekleyerek, “hayali de gerçeği de sandıkta görecekler. Vatandaşlarımız, yapılacak olan seçimde bu olumsuz gidişata mutlaka ‘dur’ diyecekler” şeklinde konuştu.