ÇALIŞ KÖY GEZİLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

ÇALIŞ KÖY GEZİLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
MHP Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, Türkiyede açıklanan rakamların tersine gelişmeler yaşandığını belirterek, milletin borç yükü altında ezildiğini vurguladı.
rakamların tersine  gelişmeler yaşandığını belirterek, milletin borç yükü altında ezildiğini vurguladı. Çalış, “önce kendi evinize, sonra komşunuza ve daha sonra da çevrenize bakın. Durumu iyi olan var mı?, Borçsuz olan var mı?” diye sordu.
Köy gezilerini sürdüren Karaman Milletvekili Hasan Çalış, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak milletvekili seçimlerin büyük önem taşıdığını ifade etti. Çalış, Tarım ve hayvancılığın bittiğini, ekonomik ve sosyal alanda sıkıntı yaşandığını, tarihinde ilk kez bu iktidar dönemde askerimizin başında çuvalı ve polisimizin de yüzünde tokatı gördüğünü söyledi.
Karaman Milletvekili Çalış, ülkemizin ve vatandaşlarımızın önemli sorunlarıyla uğraşmak yerine Başbakan ve hükümet yetkililerinin Kuzey Irak da dolaşmayı tercih ettiğine dikkat çekerek, ülkenin ve Karaman’ın koca bir dokuz yıl kaybettiğini iddia etti.
İktidarları döneminde terörün kökünü  kazıyacaklarını açıklayan Karaman Milletvekili Çalış, “Türk milleti bu beladan kurtulacaktır. Milli bir ekonomi programı uygulamaya koyacağız. Muhtaç ailelerin en az bir ferdine iş imkanı sağlanacak. İş sağlanana kadar asgari ücretin yarısı kadar yardım yapılacak. Öncelikle ev hanımlarına Aile Sigortası Yardımı başlatılacak. 2011 yılı itibariyle net asgari ücret 825 lira olacak. Muhtaç durumdaki ailelere HİLALKART verilecek. Bu kartlar sadece ikamet edilen mahaldeki (ilçe ve belde) esnaftan yapılacak alışverişte geçerli olacaktır. Yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine devlet tarafından her ne ad altında olursa olsun yapılan yardımlar arttırılarak sürdürülecek. Muhtaç durumdaki kişilere ödenen aylık, 105 liradan 250 liraya yükseltilecektir. Şeklinde konuştu.
Karaman Milletvekili Çalış, asgari ücretliden vergi alınmayacağını da hatırlatarak sözlerini söyle sürdürdü:
“sözleşmeli, geçici, taşeron elamanı, 4/Bʹli, 4/Cʹli, vekil ve benzeri adlar altında çalışanların tamamı kadroya alınacak. Öğretmenlere, araştırma görevlilerine, okutmanlara ve diğer öğretim yardımcılarına her ay yaklaşık 310 lira "Araştırma - Geliştirme Tazminatı" verilecektir. Emeklilere her yıl bir defa Eylül ayı içinde kışa hazırlık yardımı olmak üzere bir maaş tutarında ödeme yapılacak. İntibak düzenlemesi yapılacaktır. Esnaf ve sanatlar için sosyal güvenlik destek primi kesintisi tümüyle kaldırılacak. Destekleri artırılacak olan çiftçilerimize daha ucuz elektrik temin edilecek. Mazot, gübre, ilaç, tohum ve fide gibi tarımsal girdiler üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılacak. Engelli aylığı 315 TLʹden 450 TLʹye, diğer engelli aylığı ve 18 yaş altı engelli yakını aylığı 210 TLʹden 300 TLʹye yükseltilecek. Köy ve mahalle Muhtarlarının halen 370 lira olan maaşları, yerleşim biriminin idari yapısı ve nüfusu gibi kriterler dikkate alınmak suretiyle en az asgari ücret tutarına yükseltilecek” diye konuştu.