ÇALIŞ HİLAL KARTʹA AÇIKLAMA GETİRDİ

ÇALIŞ HİLAL KARTʹA AÇIKLAMA GETİRDİ
Hasan Çalış, yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine devlet tarafından şu ana kadar yapılan tüm yardımların arttırılarak sürdürüleceğini açıkladı
Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, uygulanan yanlış ekonomik politikalar nedeniyle ülkemizde yoksulluğun arttığına dikkat çekerek, iktidarları döneminde yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine devlet tarafından şu ana kadar yapılan tüm yardımların arttırılarak sürdürüleceğini açıkladı.
Sosyal yardım miktarı asgari yaşam düzeyi gözetilerek belirleneceğini belirten Karaman Milletvekili Çalış, “Muhtaç durumdaki ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri HİLALKART ismiyle harcama kartları verilecektir. Çeşitli adlar altında yapılması öngörülen destek ödeme tutarları “HİLALKART”lara yüklenecektir. Küçük esnafın desteklenmesi amacıyla “HİLALKART”lar sadece ikamet edilen mahaldeki (ilçe ve belde) esnaftan yapılacak alışverişte geçerli olacaktır.” dedi.
Çalış, sosyal koruma bilgi sistemi geliştirilerek kimsenin aç ve açıkta kalmamasının sağlanacağını da sözlerine ekleyerek, açıklamalarının şöyle sürdürdü:
“Yoksul ve dar gelirliler üzerinde haksız bir yük oluşturan dolaylı vergiler indirilecektir. Her yoksul vatandaşın genel sağlık sigortasına ait primleri devletçe ödenecektir. Kamuya ait atıl arazilerden kullanılabilir olanları, tarımsal üretim ve istihdam amaçlı olarak işsiz ve yoksul vatandaşlara tahsis edilecektir. Sosyal yardım ve gelir arttırıcı önlemlerle gıda yoksulluğu sorunu çözülecektir.”
Karaman Milletvekili Çalış, konutu olmayan muhtaç kimselere sosyal konut sağlanacağını da iddia ederek, iktidarları döneminde konut sağlanamayan aillelere ise kira yardımı yapılacağını vurguladı. Çalış, ayrıca yoksullara yönelik, bireysel veya toplu konut yatırımlarında her türlü belediye harç ve vergilerinin kaldırılacağını sözlerine ekledi.