Çalış, her türlü yardım sürecek

Çalış, her türlü yardım sürecek
iktidarları döneminde ekonomik ve sosyal politikalarla yoksul, dar ve sabit gelirlileri destekleyeceklerini söyledi.
MHP Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, iktidar partisinin ülkeyi yoksulluğa mahkum ettiğini belirterek, iktidarları döneminde ekonomik ve sosyal politikalarla yoksul, dar ve sabit gelirlileri destekleyeceklerini söyledi.
Karaman Milletvekili Hasan Çalış, MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu ve parti yöneticileri ile birlikte seçim çalışmalarını her alanda sürdürüyor.
Yoksul ailelerin temel ihtiyaçlarının HİLAL KART verilerek sağlanacağını ifade eden Karaman Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hasan Çalış,  “Çeşitli adlar altında yapılması öngörülen destek ödeme tutarları “HİLALKART”lara yüklenecek. Mahalle ve köylerimizdeki küçük esnafın desteklenmesi amacıyla “HİLALKART”lar sadece ikamet edilen mahaldeki (ilçe ve belde) esnaftan yapılacak alışverişte geçerli olacak. Hiç bir yoksul yardım için kapı kapı dolaşmak zorunda kalmayacak” dedi.
Karaman Milletvekili Hasan Çalış, ekonomik ve sosyal politikaların yoksulları destekleyecek şekilde planlanacağına da işaret ederek, ihtiyaç sahiplerine devlet tarafından yapılan her türlü yardımların artarak süreceğini açıkladı.
Sosyal yardım miktarın asgari yaşam düzeyi gözetilerek belirleneceğini hatırlatan Çalış, “Sosyal koruma bilgi sistemi geliştirilerek hiç kimsenin aç ve açıkta kalmamasını sağlayacağız. Yoksul ve dar gelirliler üzerinde haksız bir yük oluşturan dolaylı vergileri mutlaka indireceğiz. Her yoksul vatandaşımızın genel sağlık sigortasına ait primleri devlet olarak biz ödeyeceğiz.” şeklinde konuştu.
Karaman Milletvekili Çalış, 65 yaşını doldurmuş muhtaç durumdaki kişilere ödenen aylık 105 lirayı 250 liraya çıkartacaklarını açıklayarak, yine muhtaç durumdaki engelli aylılarını da 315 liradan 450 liraya çıkartacaklarının müjdesini verdi.
Konutu olmayan muhtaç kimselere sosyal konut sağlanacağını da sözlerine ekleyen karaman Milletvekili Çalış, konut sağlanamayan yerlerde ise kira yardımı yapılacakları sözünü verdi.