ÇALIŞ; HABURʹU UNUTTUK ZANNETMESİNLER

ÇALIŞ; HABURʹU UNUTTUK ZANNETMESİNLER
Hasan Çalış, bu milletin Haburda yaşananları unutmadığını söyledi.
MHP Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, iktidar partisinin tıpkı ekonomik ve sosyal alanda olduğu gibi terör konusunda da sorunlara çözüm bulamadığını belirterek, bu milletin Habur’da yaşananları unutmadığını söyledi.
 
Karaman Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hasan Çalış, MHP Karaman Milletvekili Adayı Hazma Koçak, MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, MHP Ermenek İlçe Başkanı Yaşar Can, İl Genel Meclisi Üyesi Ali Rıza Etçi ve parti teşkilatı üyeleri ile birlikte Ermenek İlçesi’nde esnaf ziyaretinde bulunarak köy gezileri gerçekleştirdi.
Aşağı Çağlar ve Yukarı Çağlar Köylerinde çiftçilerle sohbet etti. Çalış, terör olaylarının her geçen gün tırmandığını ifade ederek, Habur’da iktidar partisi tarafından başlatılan açılım politikalarının ülkeyi bu hale getirdiğini açıkladı. Terörün önünün mutlaka kararlı bir şekilde kesilmesi gerektiğine de işaret eden Karaman Milletvekili Çalış, Habur’da yaşanan olayların milletimiz tarafından unutulmadığını hatırlattı.
 
 Tarım ve hayvancılığın Karaman’da ve Türkiye’de bitirildiğini bildiren Karaman Milletvekili Çalış, “Cenab-ı Allah partimize iktidar yolunu açarsa, köylünün temel girdilerinin üzerindeki girdileri kaldıracağız. Tarım ve hayvancılığı ayağa kaldıracağız. Mera hayvancılığını dirilteceğiz. Ekonomik ve sosyal projeleri uygulamaya koyacağız.” dedi. 
 
 Çalış, bu güne kadar dokuz yıllık iktidar döneminde, Karaman’a önemli bir yatırım yapılmadığını da hatırlatarak, “Karaman’a ortada ne var? İşsizlik var. Yoksulluk var. Borç var. Para etmeyen ürün ve emek var.” şeklinde konuştu. MHP Milletvekili Adayı Hazma Koçak, her alanda sıkıntının giderek arttığını kaydederek, yandaşların dışında hiçbir vatandaşın hayatından memnun olmadığına değindi. Koçak, seçim beyannamelerinde yer alan konuların Türkiye’nin tüm sorunlarına çözüm bulabilecek nitelikte hazırlandığını ifade etti.
 
 MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu da, yaptığı konuşmada bölücü teröre değindi. Yaşanan terör olaylarının ülkeyi tehdit eder hale geldiğine dikkat çekerek, önlem alınmasını istedi. Hatipoğlu, MHP iktidarında terörün kökünü kazıyacaklarını açıkladı.