ÇALIŞ, ESNAF VE ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLECEK

ÇALIŞ, ESNAF VE ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLECEK
Hasan Çalış, MHP iktidarında esnafın da çiftçinin de yüzünün güleceğini söyledi.
Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, hükümetin yıllardır uyguladığı ekonomi ve tarım politikalarının esnafı ve çiftçiyi perişan ettiğini ifade ederek, MHP iktidarında esnafın da çiftçinin de yüzünün güleceğini söyledi.
 
MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, MHP Merkez İlçe Başkanı Av. Oktay Yılmaz, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Karaman, Sudurağı Kasabası Belediyesi eski Başkanı Celal Arslan ve parti teşkilatı ile birlikte esnaf ziyaretlerinde bulunarak oy isteyen Karaman Milletvekili ve Milletvekili Adayı Dr. Hasan Çalış, akşam da Sudurağı Kasabası ve Alaçatı Köyü’nü ziyaret etti.
 
Karaman Milletvekili Çalış, bu ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmada; azarlanan ve horlanan köylüyü yeniden söz sahibi yapacaklarını belirterek, işinin başında işsiz kalan esnafı da ayağa kaldıracaklarını vurguladı. İktidar partisinin “istikrar bozulmasın” şeklindeki sözlerini de eleştiren Karaman Milletvekili Çalış, şöyle konuştu:
 
“Hangi istikrardan söz ediyorsunuz? Köylü de yok. Esnafta yok. İşçi, memur ve emekli de yok. Toplumun hemen hemen bütün kesimlerinde yok. Herkesi borçlandırmışsınız. Herkesi fakirleştirmişsiniz. Herkesi yoksullaştırmışsınız. Böyle istikrar olur mu? Yandaşlarınızdan başka kimde istikrar var? İşsizlik almış başını gidiyor. Yoksulluk almış başını gidiyor. Terör almış başını gidiyor. Siz neyin istikrarından söz ediyorsunuz?”
 
Çalış, kalkınmayı köylerden başlatarak ülke geneline yayacaklarına işaret ederek, girdiler üzerindeki vergileri kaldırarak çiftçinin alın terinin para etmesini, emeğinin karşılığını almasını sağlayacaklarını iddia etti. Yandaşlara akan muslukları da kapatacaklarına dikkat çeken Karaman Milletvekili Dr. Hasan Çalış, esnafın da çiftçinin de yüzünü güldüreceklerini sözlerine ekledi.
 
MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu ise yaptığı konuşmada; hayvancılık teşviklerinde bölgesel farklılıklar ve ayrımcılık yaşandığını bildirerek, “Tarım Bakanın seçim bölgesinde hayvancılık yapan köylüler, 100 lira harcadıklarında, bunun 40 lirasını hükümetten teşvik olarak geri alıyorlar. Bu destek bizde niye yok? Bizim Karamanımızda hayvancılıkla uğrasan köylümüze niçin verilmiyor?” dedi.