ÇALIŞ, EMEKLİLERİN SORUNLARINA ÇÖZÜM İSTEDİ

ÇALIŞ, EMEKLİLERİN SORUNLARINA ÇÖZÜM İSTEDİ
MHP Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, emeklilerin bugün gelinen noktada bir çok sorunla boğuştuğunu belirterek, sorunlarına en kısa sürede çözüm bulunmasını istedi.
Karaman Milletvekili Çalış, TBMM Genel Kurulu’nde emekli, işçi, memur, çiftçi ve esnafların sıkıntılarını dile getirdi. Çalış, emekli vatandaşlarımızın tek isteğinin refah ve huzur içerisinde bir emeklilik yaşamak olduğunu ifade ederek konuşmasını söyle sürdürdü:
“Bir araştırmaya göre, emeklilerin yüzde 50ʹsi geçimini sağlayabilmek için ikinci bir işte çalışmak zorunda olduğunu belirtiyor. Yüzde 30ʹu çalışacak bir iş bulabiliyor, yüzde 12ʹsi iş aramaya devam ediyor.
Kıymetli arkadaşlar, aslında emeklilerimizin Türkiyeʹnin her yanında problemleri birbirine benziyor. Bütçe çalışmaları başlamadan birkaç gün önce Karamanʹda Türkiye Emekliler Derneği Karaman Şubesiʹni ziyaret ettim. Orada emekli hemşehrilerimizi dinlediğim zaman inanın üzülmemek mümkün değil. O tabloyu görüp onların yaşadığı sıkıntıları hissetmemek, o sıkıntılardan dolayı rahatsız olmamak mümkün değil. Orada hemşehrilerimizin bütün sıkıntılarını not aldım ve toplantının bitiminde dedim ki: "Benden ne istiyorsunuz arkadaşlar?" Bu arkadaşlarımızın bana söylediği şu oldu: "Sayın Vekilim, birkaç gün önce iktidar partisinden bir vekilimiz de geldi, ziyaret etti. Problemlerimizi ona da anlattık. Aslında hemşehrimiz Çalışma Bakanlığında, gelip bizim problemlerimizi dinlemesini ve bunlara sahip olmasını istiyoruz ama sizi bulmuşken sizden isteğimiz siz bizim sesimiz olun. Biz sesimizi duyuramıyoruz." Ben şimdi, yüce Meclise, Hükûmetimizin Sayın Maliye Bakanına eğer dinlemeyi lütfederse emeklilerimizin problemlerini iletmek istiyorum.
Sayın Bakanım, Hükûmet adına Maliyenin, kasanın başında bir bakan olarak emeklilerimizin inanın sıkıntılarını dinleyip rahatsız olmamak mümkün değil. Nedir istekleri? Adil bir ücret, intibak sorununun halledilmesi, emekliler arasındaki maaş farkının giderilmesi, tek çatı uygulamasının altını doldurarak taban aylığı eşitliğinin sağlanması, millî gelirden hakkımız olan refah payını geriye dönük olarak bizim ücretlerimize yansıtsınlar. Emekli Sandığı emeklilerine sağlanan haklar diğer emeklilere de sağlansın. TÜFEʹden doğan yanlış hesaplamalar giderilsin, hakkımız teslim edilsin. Hastanelerde, özel hastanelerde emeklilerden alınan katkı payı kaldırılsın.
Özellikle asgari ücretin altında maaş alan emeklilerimize, özürlü ve yatalaklarımıza, gıda, ısınma, aydınlatma, ulaşım, akülü araç ve benzeri ihtiyaçları için yardım edilsin. "2011 yılı bütçe kanununda bizim derdimize derman olacak bir şeyler olsun." diyorlar değerli arkadaşlarım. “
Değerli arkadaşlar, ben, AKPʹnin sayın yöneticilerinden, sayın Hükûmetten, bu yüce Meclisten, hemşehrilerim adına, partim adına, bütün emekliler adına ve çalışanlar adına sorunlara çözüm rica ediyorum.
Biz, Milliyetçi Hareket Partisi olarak yüce Meclise şu sözü veriyoruz: Emeklilerle ilgili, memurlarla ilgili ve diğer çalışanlarla ilgili getireceğiniz her çalışmaya, olumlu çalışmaya katkı vereceğiz. “
Karaman Milletvekili Hasan Çalış, çalışanlarımızın esnaf ve çiftçilerimizin de sorunlarını hatırlatarak, bütçe kanununda bu kesiminde unutulduğunu açıkladı. İşsizliğin arttığına, fabrikaların kapandığına ve esnafların günlerce siftahsız kepenk kapatmak zorunda kaldığına işaret eden Çalış, konuşmasında çiftçilerin bu hükümet döneminde borçlandırıldığını vurduladı.